iOS 18: Шест нови функции за iPhone (различни от AI)

Докато новите AI функции ще откраднат шоуто на WWDC следващата седмица, Apple има редица други промени, планирани за iOS 18. Това включва нови опции за персонализиране на началния екран, промени в дизайна и др.

Поставете икони навсякъде на началния екран

Слуховете гласят, че Apple ще позволи на потребителите свободно да поставят икони на приложения и уиджети на началния си екран за първи път. Това означава, че потребителите на iPhone ще могат да се освободят от текущата фиксирана подравнена мрежа и да създадат празнини между уиджети и икони на приложения.

Това съответства на функционалността, предлагана на Android. Освен това iPad в момента позволява на потребителите да поставят джаджи (но не икони на приложения) навсякъде на началния екран.

Тематични икони на приложения

Друга голяма промяна, идваща в началния екран на iOS 18, ще бъде възможността за персонализиране на икони на приложения. Според Bloomberg тази нова функция ще позволи на потребителите да „променят цвета на иконите на приложенията“ на ниво система за първи път.

Все още чакаме повече подробности за това как точно ще работи това. Примерът, предложен от Bloomberg, предполага, че можете да „направите всичките си социални икони сини или свързаните с финансите зелени“.

Надстройки на Apple Maps


Съобщава се, че Apple Maps ще добави поддръжка за нова функция за създаване на персонализирани маршрути с iOS 18.

Създаването на персонализиран маршрут би позволило на потребителите на iPhone да проектират свои собствени специфични маршрути за пътуване, вместо да разчитат на един от маршрутите, предложени от Apple Maps. В момента Apple Maps предлага няколко опции за маршрут до вашата дестинация, но тази функция в iOS 18 ще ви осигури пълен контрол върху точните детайли на вашето пътуване.

Обновяване на контролния център

Според Bloomberg, iOS 18 ще предостави обновена функционалност на Центъра за управление на потребителите на iPhone. Новият дизайн на Control Center ще включва актуализирана музикална джаджа, както и подобрения в интеграцията на HomeKit.

Понастоящем iOS „интелигентно“ ще избере до шест аксесоара, които да се показват в началната секция на Центъра за управление. Това оформление обаче се управлява автоматично и не винаги е чудесно за показване на точните контроли, които потребителите търсят. Докато Bloomberg не предлага конкретни подробности за това какво ще направи iOS 18 за подобряване на поддръжката на HomeKit в Центъра за управление, в идеалния случай една област на фокус ще бъде предоставянето на потребителите на добавена персонализация.

Текстови ефекти в Съобщения

Доклад от миналата седмица предполага, че iOS 18 ще добави поддръжка на текстов ефект към приложението Messages. Според MacRumors тази функция ще позволи на потребителите „да добавят анимации към отделни думи в съобщение“.

Ново приложение за Настройки

И накрая, iOS 18 ще включва нова версия на приложението Настройки за потребители на iPhone. Твърди се, че новото приложение за настройки ще включва обновен интерфейс с подобрена организация, както и по-мощно търсене за лесно намиране на настройките, които търсите.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *