iPhone 17: Всичко, което знаем досега за iPhone, който ще излезе през 2025г.

Вече се носят слухове за iPhone за следващата година. Ето всичко, което сме разбрали досега.

Не отне много време слуховете за новия iPhone за 2025 да циркулират. Това е една от най-емблематичните и влиятелни технологични джаджи на всички времена и всеки иска да знае какво предстои. Това, че Apple са толкова потайни, само засилва привлекателността на слуховете и изтичането на информация за iPhone.

Така че не би трябвало да е изненада, че слуховете и информацията за iPhone 17 започнаха да циркулират месеци преди iPhone 16 дори да бъде официално обявен. Ето всичко, което знаем досега, но не приемайте нищо от това като солидна информация: дори когато ранните слухове са верни, плановете могат да се променят и нищо не е сигурно, докато Apple не го обявят.

iPhone 17: Кога ще излезе?

Ето нещо, което знаем: Новата гама iPhone почти винаги се обявява през септември – обикновено във вторник през втората седмица на септември, за да бъдем конкретни. Така че бихме очаквали линията iPhone 17 да бъде обявена на или около 9 септември 2025 г. Ето кога бяха пуснати най-новите модели:

iPhone 15: 12 септември 2023 г
iPhone 14: 7 септември 2022 г
iPhone 13: 14 септември 2021 г
iPhone 12: 13 октомври 2020 г. (отложено поради Covid)
Исторически предварителните поръчки за iPhone започват в петък след обявяването, а телефоните са налични седмица по-късно. Понякога някои конкретни модели може да бъдат доставени няколко седмици по-късно от останалите поради производствени проблеми. (Този информация важи за САЩ. Не е напълно сигурно, кога ще тръгнат продажбите за Европа.)

iPhone 17: Цена

Все още не сме чули дали линията iPhone 17 ще струва същата като линията iPhone 16, която към момента дори не е обявена. Един слух от популярен информатор в Weibo твърди, че моделът „Plus“ ще бъде заменен от новия модел „Slim“, който струва повече от Pro Max, въпреки че няма да има същия процесор и RAM и моделите Pro. Според доклади ще има значитенлно изместване нагоре в общото ценообразуване на iPhone.

iPhone 17: Цветове

Все още не сме чули нищо за това какви цветове да очакваме от линията iPhone 17. Очаква се iPhone 16 да бъде пуснат в седем цвята, като бяло и лилаво се присъединява към синьо, розово, жълто, зелено и черно. Освен това се очаква desert yellow и cement gray, които според съобщенията напомнят на classic gold и space gray опции.

Не сме чували никакви слухове за цветовете на iPhone 17 и вероятно няма да чуем до пускането на iPhone 16.

iPhone 17: Нов „тънък“ модел

От години се говори, че Apple планират да пуснат нов модел с функции от по-висок клас над Pro Max. Изглежда, че най-накрая може да се появи през 2025 г. Няколко анализатори съобщиха, че съществуващият модел Plus ще бъде заменен от нов модел „Slim“ с по-голям размер на екрана и много по-тънък корпус. Анализаторът Джеф Пу беше първият, който съобщи за тази промяна, а The Information по-късно съобщиха за модела Slim, заявявайки, че това ще бъде нов модел от по-висок клас, който стои над „Pro Max“ в гамата и ще има центрирана задна камера и по-малък Dynamic Island.

По-ново видео от Jon Prosser предполага, че тънкият iPhone ще се нарича iPhone Air (съгласни сме, че има смисъл) и няма да бъде най-скъпият в гамата, а по-скоро модел от средна цена, който дава приоритет на формата и дизайна пред спецификации, подобно на MacBook Air. Освен това, доклад на Марк Гърман от Bloomberg през август 2024 г. твърди, че новият модел ще се побере между стандартния iPhone и Pro: „Ако искате нещо по-ефектно от стандартен iPhone, но всъщност не се нуждаете от производителност, размер на екрана или камери на модел Pro – можете да получите нещо, което изглежда много по-готино, като същевременно имате спецификациите на обикновен iPhone.“

Скорошен доклад предполага, че Apple няма да използват покрити със смола медни компоненти на дънната платка поради проблеми с качеството на доставчика. Това беше един от начините, по които Apple планираха да намалят изискванията за вътрешно пространство, така че не е ясно дали това ще окаже влияние върху общата дебелина на тънкия модел iPhone 17 или не.

Също така се говори, че Apple ще пуснат по-тънък Apple Watch и MacBook Pro през следващите месеци.

iPhone 17: Нови функции, за които се говори

Говори се, че всички модели iPhone 17 разполагат с 24MP предна камера, а винаги включеният дисплей трябва най-накрая да бъде наличен при моделите, които не са Pro. Според информация че ProMotion ще дойде и при моделите, които не са Pro, тъй като същата технология LPTO, която позволява винаги включен дисплей, е това, което прави ProMotion възможен в изпълнението на iPhone на Apple. Ако е вярно, това ще бъде първият път, когато Apple предлагат ProMotion на не-Pro устройство.

Твърди се също, че Apple работят с Corning върху ново стъкло против отблясъци и устойчиво на надраскване за гамата iPhone 17.

Доклад от The Information твърди, че „поне един“ модел ще разполага с механична бленда, която би била нова за iPhone, но досега е била наблюдавана в шепа телефони с Android.

Не знаем много за това какви чипове ще захранват линията iPhone 17, но очакваме моделите от висок клас (Pro и евентуално Slim) да получат A19 Pro, докато моделите, които не са Pro, ще получат или някакъв вариант на A18 или донякъде намалена версия на A19. Тъй като се очаква Apple да увеличат всеки модел iPhone 16 до 8 GB RAM поради изискванията на Apple Intelligence, слуховете предполагат, че Apple ще увеличат паметта на моделите iPhone 17 Pro до 12 GB.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *