Последният iPhone с LCD дисплей ще получи OLED ъпгрейд през 2025 г

iPhone SE 4 най-накрая ще има по-добър дисплей.

Очаква се Apple да пуснат гамата iPhone 16 на своето събитие „Glowtime“ на 9 септември и въпреки че все още не знаем цените, на някои хора има се струват твърде скъпи тези модели телефони. iPhone SE е доста добра опция за цената си, а iPhone SE за следващата година изглежда още по-привлекателен избор.

Във вторник анализаторът от X Nikkei съобщи, че Apple смятат, че от следващата година всеки iPhone в гамата на Apple ще има OLED дисплей. Това се отнася за iPhone SE, за който се говори, че ще получи надстройка през пролетта на 2025 г. Настоящият модел, който беше пуснат през 2022 г. (това е 3-то поколение, въпреки че Apple не го наричат iPhone SE 3), има същият LCD дисплей като модела от 2020 г. – Apple го маркират като Retina HD дисплей. Преминаването към OLED ще донесе по-добро качество на цветовете и контраст на iPhone SE. Apple вече използват OLED в своите телефони от по-висок клас, както в непрофесионалните, така и в професионалните модели.

Nikkei също така споменава дали преминаването към новия дизайн ще се отрази на цената на iPhone SE, но като се има предвид, че LCD е по-стара технология, която постепенно изчезва или се използва в евтини телефони от много производители на телефони, новата технология на дисплея вероятно няма да повлияе много на цената. Сегашният iPhone SE 3 с 64GB памет е 1067 лв.; може да видим Apple да увеличат конфигурацията на базовото хранилище до 128GB.

Други промени в iPhone SE 4 включват увеличение до 8 GB RAM, за да бъде използван Apple Intelligence, и може да има Face ID вместо Touch ID.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *