Apple ще обявят нови iPad на 26 март, според слухове

Очаква се Apple да пуснат нови модели iPad Air и OLED iPad Pro през следващите няколко седмици. Според нови слухове, идващи от Азия, компанията ще обяви новите си iPad във вторник, 26 март.

Китайският анализатор Instant Digital в Weibo тази сутрин твърди, че са получили съобщение за датата от Apple, свързано с новите iPad, но не го обявиха като официална дата на стартиране. Вместо това, Apple може да обявят наличието на предварителна поръчка с дати за доставка, които следват.

Отделно китайският уебсайт IT Home твърдят, че на 26 март Apple ще пуснат нови iPad. Въпреки това изглежда, че изходът е интерпретирал това като дата на стартиране въз основа на това, когато няколко обяви на Amazon за защитни калъфи на трети страни за новите iPads са пуснати на живо, а не конкретна информация от доверен източник.

Според Марк Гърман от Bloomberg, Apple планира да пусне нови модели iPad Pro и iPad Air около края на март или през април. Въпреки това, репортерът с добри връзки сега изглежда клони повече към възможността за освобождаване през април.

Пишейки в последното абонатно издание на своя бюлетин Power On, Гърман казва, че иска да изясни объркването относно това кога смята, че Apple ще пуснат нови iPad (по-специално нови модели iPad Pro).

Гърман повтори, че нов вариант на iPadOS 17.4, предназначен за актуализираните модели, няма да бъде завършен до края на март или дори някъде през април. „След като операционната система е завършена, Apple трябва да я изпратят във фабриките, за да бъде инсталирана на новия хардуер. Този процес може да продължи няколко седмици, вероятно ще ни отведе по-дълбоко в следващия месец“, пише той.

Очаква се два нови модела iPad Pro да включват нов M3 чип, OLED дисплеи, по-тънък корпус, пейзажно ориентирана предна камера, преработена издатина на камерата и евентуално безжично зареждане MagSafe.

Очаква се двата нови модела iPad Air да включват M2 чипа на Apple и пейзажно ориентирана предна камера, включително първият 12,9-инчов модел.

Други съобщения, очаквани през периода март-април, включват нова Magic Keyboard за iPad Pro с по-голям тракпад и нов Apple Pencil.

Гурман преди това изключи събитие на Apple за новите iPad. Вместо това той вярва, че те ще бъдат обявени в прессъобщение на уебсайта на Apple Newsroom, както новите 13-инчови и 15-инчови модели MacBook Air бяха по-рано този месец.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *