Новият iPad Pro може да има матов екран като нано-текстурното стъкло на Studio Display

Потребител на Weibo обясни, че новата опция за матов дисплей на ‌iPad Pro‌ ще се предлага в допълнение към стандартното, лъскаво стъклено покритие. Ще има технология за блокиране на синя светлина, за да предпази очите. Идеита за матовите протектори за екрана на iPad стават изключително популярни, така че е възможно Apple да се опитват да предложат такава опция на мястото на покупка за тези, които я искат.

Не е известно дали опцията за матов дисплей ще бъде стъкло с „нано текстура“, както при Pro Display XDR и Studio Display, но изглежда правдоподобно. Стъклото с нано текстура е ефективно матово покритие, което разпръсква светлина, за да минимизира отблясъците, което е идеално в среда с ярки източници на светлина. Докато матовите покрития на екрана ефективно намаляват отраженията, те също така правят изображението малко по-скучно и мъгляво. Стъклото с нано текстура разполага с гравирана повърхност, за да запази качеството на изображението.

Стъклото с нано текстура досега се предлага само на настолни дисплеи. Почиства се по-трудно поради текстурираната му повърхност, която захваща маслото и отломките по-здраво и Apple предупреждава, че трябва да се почиства само с полираща кърпа, направена от мек, неабразивен материал. Не е ясно как матовият дисплей на ‌iPad‌ би издържал на пръстови отпечатъци в резултат на това.

Опцията за матов дисплей може да е налична и при следващото поколение модели iPad Air, но авторът на информацията не може да потвърди дали това ще бъде така. Те добавиха, че новите модели ‌iPad‌ ще бъдат обявени следващата седмица.

По-рано тази седмица Instant Digital обявиха, че iPhone 17 ще разполага с антирефлексен дисплей, който е по-устойчив на надраскване от Ceramic Shield на Apple, който се намира в последните модели. Не е ясно дали тази технология е свързана с новата опция за матов дисплей за ‌iPad‌, но е възможно.

Instant Digital има смесен опит по отношение на разкриването на точна информация за плановете на Apple, но техните твърдения си струва да се обърне внимание. Източникът беше първият, който съобщи за жълтото пролетно обновяване на iPhone 14 през 2023 г., заснемането на пространствено видео на iPhone 15 Pro и малката хардуерна актуализация на Apple Watch Series 9, както и единственият източник на единствения слух, който твърди, че iPhone 15 и ‌iPhone 15‌ Plus ще включва матирано задно стъкло. Въпреки това, те също направиха твърдения за няколко функции на iOS 17 и пускането на нов iPad Air през октомври 2023 г., които не успяха.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *