Джони Айв и OpenAI относно: „ AI iPhone“

Бившият дизайнер на Apple Джони Айв и Сам Алтман от OpenAI са в напреднали преговори с Масайоши Сон от SoftBank за стартиране на предприятие на стойност 1 милиард долара за изграждане на „iPhone с изкуствен интелект“, според Financial Times. Новината следва доклад от сряда, който твърди, че Айв и Алтман обсъждат създаването на AI устройство.

Според FT Алтман иска дизайнерската агенция на Айв LoveFrom да помогне за разработването на първото потребителско устройство на създателя на ChatGPT. Ето какво гласи и доклада:

„Олтман и Айв проведоха брейнсторминг в студиото на дизайнера в Сан Франциско за това как би изглеждал нов потребителски продукт, базиран на технологията на OpenAI.
Те се надяват да създадат по-естествено и интуитивно потребителско изживяване за взаимодействие с AI, по начина, по който иновациите на iPhone в компютърните сензорни екрани отприщиха потенциала на мобилния интернет за масовия пазар.

Процесът за идентифициране на дизайн или устройство остава на ранен етап с много различни идеи на масата, казаха те.“

Сон, основател и главен изпълнителен директор на Softbank, е участвал в някои от дискусиите, които са били съсредоточени около създаването на компания, базирана на Softbank, OpenAI на Алтман и дизайнерската агенция LoveFrom на Джони.

Говори се, че Son предлага централна роля на британския дизайнер на чипове Arm, в който японският конгломерат държи 90% дял. Според доклада Son също предлага инвестиция от 1 милиард долара в начинанието.

Говори се, че Айв  вижда проекта като възможност за създаване на начин за взаимодействие с компютрите, който е по-малко зависим от екраните.

Говори се, че дискусиите са „сериозни“, но не е постигнато споразумение и може да минат няколко месеца преди официалното съобщение, предупредиха хора, запознати с въпроса. Всяко получено устройство вероятно ще остане години на разстояние от стартирането.

Айв напусна Apple, за да започне LoveFrom през 2019 г., като нае поне четирима от бившите си колеги от Apple да работят с него във фирмата, включително Уан Си, Крис Уилсън, Пач Кеслър и Джеф Тилър.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *