iPhone 16 ще получи нов бутон за камера: Какво знаем засега

Доста рядко се случва Apple да добавят нови хардуерни елементи към изпитания дизайн на iPhone. Ето защо групираният бутон на камерата е толкова важен.

Слуховете за нов бутон от дясната страна на iPhone се носят отдавна, поне от година. По това време беше известно само, че всички версии на iPhone 16 ще имат така наречения „бутон за заснемане“, бутон за камера, който е предназначен само за стартиране на приложението за камера.

Допълнителни подробности и дори приблизителният дизайн вече са известни: Новият бутон за заснемане е от полза за всеки вариант на iPhone 16, от iPhone 16 до iPhone 16 Pro Max. Има някои слухове, че Apple искат да направят новия бутон подобен на Touch ID в по-новите iPhone.

Пръстът на потребителя премества заряд, подобно на сензорен екран, при което капацитетът на кондензатора се променя.

Apple явно са измислили умна идея за освобождаването на Camera shutter: плъзгането на пръста ви нагоре или надолу върху бутона ще увеличи или намали обекта в приложението за камера.

Нашето мнение

Дали допълнителният бутон на камерата ще бъде само слух или ще го има и в бъдещите поколения зависи от това къде точно Apple поставят този бутон от дясната страна на корпуса. Ако Apple го поставят там, където потребителите държат палеца си, когато използват iPhone, това може да изведе приложението за камера, библиотеката със снимки.

Защото в момента има само няколко софтуерни трика, които ви позволяват да отворите приложението на камерата веднага, без да се налага да плъзгате, когато iPhone е включен. Възниква обаче въпросът как Apple разграничават произволните жестове с натискане на палеца от намерението да се направи моментна снимка.

Хардуерният бутон за приложението за камера не е толкова необичайна концепция, ако си спомните бутона за действие на Apple Watch Ultra. Този бутон е особено полезен, когато тренирате или носите ръкавици. Хардуерен бутон не изисква прецизност при работа и може да се натиска с мокри пръсти или с ръкавици. Apple знаят точно колко популярен е iPhone за камерата си и допълнителен бутон за него ще направи правенето на моментни снимки още по-удобно.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *