Ще има ли събитие на Apple през октомври?

Типично за Apple е да провежда до четири събития годишно: едно през пролетта, WWDC през юни, есенно събитие за iPhone и четвърто есенно събитие, което е фокусирано върху Mac и/или iPad. За съжаление има няколко допълнителни съобщения за продукти, планирани за последните месеци на 2023 г. и изглежда, че тази година няма да има друго есенно събитие.

По-рано този месец Марк Гърман от Bloomberg каза на домакините на The MacRumors Show, че не очаква Apple да проведе събитие през октомври, защото компанията няма достатъчно нови продукти и функции, за да го оправдае. Нови ‌iPad‌ и Mac не се очакват до 2024 г., което предполага, че празничният сезон ще бъде бавен за Apple извън ‌iPhone‌ и Apple Watch.

Предупреждението на Apple относно спада в приходите на ‌iPad‌ и Mac предполага, че не очаква да има продукти, които да привлекат клиенти през празничното тримесечие, и това е в съответствие със слуховете.

Има възможност да видим поне един iPad, представен през октомври, може би iPad mini, iPad Air или евтин ‌iPad‌ от 11-то поколение, но това ще бъдат малки обновявания. ‌iPad Pro‌ моделите с OLED дисплеи и M3 чипове няма да се появят до 2024 г.

Гурман каза, че ако тези продукти се появят през 2023 г., Apple вероятно ще ги представи чрез съобщение за пресата, а не на събитие.

Докато Гурман вярва, че M3 Mac могат да излязат през 2023 г., анализаторът на Apple Минг-Чи Куо каза наскоро, че Apple няма да пусне нови модели MacBook с M3 процесори преди края на годината.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *