Apple произвеждат 90 милиона устройства за 2024 г

Apple имат големи очаквания: новите функции за изкуствен интелект и по-доброто търсене в Китай могат да предизвикат бум на iPhone.

Актуализация от 18 юли 2024 г.: Не всеки анализатор е убеден в предстоящия суперцикъл на iPhone 16. Анализаторът на UBS Дейвид Фогт е на мнение, че целият шум около AI стратегията на Apple е достигнал най-високата си точка, която не се покрива с реалистични аргументи. Според него търсенето в отделните региони, моделите от последните години и субсидиите от доставчиците на мобилни телефони не са толкова розови, че да оправдаят супер цикъл.

Оригинален доклад от 11 юли 2024 г.: Анализаторите наричат ​​суперцикъл продукти, за които търсенето е много по-високо от предлагането за по-дълъг период от време. Това се случва отново и отново с iPhone, когато новите им функции убеждават значително повече клиенти да ги купят. Едно такова поколение на iPhone беше iPhone X заради неговия дизайн от край до край и новия тогава Face ID. Що се отнася до Apple Watch, досега това беше Apple Watch Series 7 (вижте графиката по-долу); корона пандемията вероятно е допринесла за успеха на модела, пуснат през есента на 2021 г.

Както сега съобщават източници на Bloomberg, Apple се надяват, че iPhone 16 ще задейства още един супер цикъл при преминаването към новото устройство (чрез 9to5mac). Производителят се готви да произведе най-малко 90 милиона устройства само за 2024 г. Броят е значителен, когато се сравнява с тези от предходни години.

Когато Apple все още отчитаха броя на продадените устройства (до 2018 г.), можете да разгледате по-отблизо колко iPhone са продадени. За iPhone 6S до XS имаше 74 до 78 милиона устройства през първото тримесечие.

Продадени iPhone на тримесечие
Тъй като Apple не са съобщили точни данни за продажбите, може само да се предположи, че резултатите от баланса за съответното първо тримесечие на годината показват колко (нови) iPhone може да запише Купертино. Според доклади на Bloomberg миналата година е имало 81 милиона iPhone 15, които Apple са произвели през първото тримесечие на 2024 г.

Анализаторите цитират обещаните функции на (генеративния) изкуствен интелект като причина за очакваната популярност на iPhone 16. Въпросът е, че Apple ви позволява да правите много от това директно на устройството. Процесорите трябва да са съответно мощни. Списъкът за съвместимост за предстоящите функции е съответно кратък: само iPhone 15 Pro и Max ще могат да работят с Apple Intelligence. Дори настоящият iPhone 15 е изключен. Очаква се търсенето на iPhone 16 да бъде съответно високо.

Друго обстоятелство позволява на Apple да поръчват повече нови iPhone: търсенето на iPhone в Китай отново се увеличава от април 2024 г. А Китай вече е толкова голям пазар, колкото и Европа.

Тези два фактора допринасят Apple да очаква повишено търсене на iPhone 16 от септември. Трябва да изчакаме и да видим как ще изглеждат нещата в Германия. По-специално Apple Intelligence все още не е търговска точка в тази страна, тъй като функцията първоначално се адаптира към английски. Във всеки случай ще ви информираме своевременно откъде можете да получите така желания iPhone по-бързо.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *