Моделите M5 MacBook ще използват нов компактен модул за камера през 2025 г

Apple през 2025 г. ще поеме нов доставчик на модул за компактна камера (CCM) за бъдещи модели MacBook, захранвани от следващото поколение чип M5, според анализатора на Apple Минг-Чи Куо.

Нови MacBook професионалисти стартират утре с тези 4 нови функции

В последната си бележка за инвеститорите в Medium Куо казва, че Apple ще се обърне към Sunny Optical за CCM в своите MacBook M5. Китайската компания за оптични лещи ще произвежда масово CCM във Виетнам и ще осигури пълна система за изображения, интегрирана в компактен форм фактор за новите лаптопи.

Основните доставчици на модули за камери за MacBook в момента са LG InnoTek и Sharp. Във веригата за доставка на оптични компоненти на Apple само Sunny Optical може едновременно да доставя CCM и лещи в един пакет, което дава на компанията предимството на вертикалната интеграция. Ако доставките за MacBook вървят гладко, Куо прогнозира, че Sunny Optical може също да стане новият доставчик на CCM за бъдещите модели iPhone и iPad.

Apple планира да актуализират 14-инчовия MacBook Pro с чип M4 най-скоро в края на 2024 г. и вероятно бихме могли да видим обновяване преди края на годината. 14-инчовите и 16-инчовите MacBook Pro модели от висок клас също се очаква да видят обновяване в края на 2024 г. с чипове M4 Pro и M4 Max.

Apple работят върху по-тънка версия на MacBook Pro, според Марк Гърман от Bloomberg. Ултратънкият 2024 iPad Pro служи като модел за предстоящата философия на дизайна на Apple, като компанията планира да предложи „най-тънките и леки продукти“ във всяка категория в технологичната индустрия.

Не е ясно кога може да се появи по-тънък MacBook Pro, тъй като няма слухове за промени в дизайна за обновяването през 2024 г., но е възможно 2025 г. да бъде годината, в която Apple дебютират с преработени лаптопи, базирани на своя чип M5. Говори се също, че Apple работят върху Face ID за Mac и е вероятно MacBook Pro да бъде един от първите Mac-ове, които ще получат Face ID, но няма конкретни подробности за това кога може да се случи това.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *