Mac mini може да не притежава процесора на Apple M3

Тъй като няма версия M3, iMac mini M2 ще изчака до чипа M4.

Никога няма да има версия на Mac mini с процесор Apple M3, според надежден типстър. Вместо това евтиният настолен компютър ще притежава чипа от следващо поколение.

Това е лошата новина. Добрата новина е, че чакането вероятно няма да е много дълго.

Apple M3 стартира през есента на 2023 г. в MacBook Pro и iMac и дойде в MacBook Air в началото на тази година. Все още се разпространява с нова, по-мощна итерация на чипа, за която се предполага, че се насочва към работния плот на Mac Studio в средата на годината.

Но замяната на M4 вече е на хоризонта. И следващият Mac mini ще бъде задържан, докато не пристигне този чип, съобщава репортерът на Bloomberg Марк Гърман в раздела за платена стена на новото издание на неговия бюлетин Power On.

Когато излезе следващото поколение Mac mini, се предполага, че ще се предлага във варианти M4 и M4 Pro.

Повече за M2 Mac mini:

Този компактен настолен компютър е най-евтиният Mac – базовият модел е само 1399лв.- и е насочен към потребители, които имат ограничен бюджет. Наистина не е изненадващо, че не винаги се актуализира с най-новия и най-добрия процесор.

Въпреки това, M2 Mac mini едва ли е с недостатъчна мощност. С 8-ядрен процесор и 10-ядрен графичен процесор, машината може лесно да се справи с нуждите на типичния потребител за сърфиране и леко редактиране на снимки/видео.

Тези, които се нуждаят от значително подобрение в производителността, могат да получат версията с чипа M2 Pro. Този модел се доставя с 10-ядрен процесор, 16-ядрен графичен процесор и 16 GB обединена системна памет. Този вариант включва и четири Thunderbolt 4 порта заедно с два USB-A порта, така че потребителите да могат да свържат колкото се може повече аксесоари с висока честотна лента, включително повече от два монитора.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *