Apple Watch Series 10 може да използва нова технология на дисплея с това ключово предимство

Тазгодишният Apple Watch Series 10 може да предложи значително подобрение в живота на батерията. Нов доклад за веригата за доставки тази седмица казва, че Apple Watch Series 10 ще използва нова технология на дисплея, която намалява консумацията на енергия и подобрява ефективността. На свой ред това може да подобри живота на батерията.

Слухът идва от The Elec (корейски бюлетин за електроника), които съобщават, че Apple Watch Series 10 ще използва надграден OLED дисплей с нискотемпературна поликристален оксид (LTPO) тънкослойна транзисторна технология (TFT).

В момента OLED екранът на Apple Watch използва LTPO TFT само за два превключващи транзистора, докато останалите използват по-малко ефективната технология за поликристален силиций при ниска температура (LTPS). За Apple Watch Series 10 The Elec съобщават, че използването на LTPO ще се разшири до повече транзистори:

LTPO TFT, който Apple планират да приложат към OLED серия Apple Watch 10, е метод за прилагане на оксид към управляващия TFT и някои превключващи TFT, сред 7 до 8 TFT. LTPO TFT, който е приложен към Apple Watch, използва оксид само за два превключващи TFT и LTPS за останалата част от превключващия TFT и управляващия TFT.

Използването на оксид вместо LTPS за устройство TFT означава, че оксидът е отговорен за TFT, който се свързва директно към OLED пиксела. В LTPO OLED оксидът е използван за намаляване на тока на утечка, но в новия LTPO OLED ролята на оксида се увеличава. Доставчиците на панели със силни страни в оксидната технология може да са изгодни.

Ако оксидът се приложи към някои от задвижващите TFT и превключващите TFT в OLED от серия Apple Watch 10, както е планирано от Apple, LTPS ще се използва само за останалите превключващи TFT и схеми извън областта на пикселите. Ролята на LTPS е намалена.

OLED дисплеят на Apple Watch Series 10 трябва да бъде значително по-енергийно ефективен и да изразходва по-малко от живота на батерията. Това е частта от тази история, която има значение за повечето от вас.

Много хора са доволни от живота на батерията на Apple Watch Ultra, но животът на батерията на Apple Watch като цяло винаги е област, която може да бъде подобрена.

Остава да видим дали Apple Watch Series 10 наистина предлага подобрен живот на батерията. Възможно е всички подобрения на ефективността, предлагани от новата технология на дисплея, просто да бъдат компенсирани от други промени в производителността.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *