Apple Pencil Pro: Всички нови функции

Apple тази седмица пуснаха новия Apple Pencil Pro, отбелязвайки първата голяма ревизия на гамата ‌Apple Pencil от пускането на пазара на ‌Apple Pencil‌ 2 през 2018 г. Има някои големи промени, които бяха въведени с новия аксесоар, включително нови жестове и възможности.

Squeeze

Жестът на стискане позволява на ‌Apple Pencil‌ Pro да усети, когато се прилага натиск върху страните на устройството. Използването на стискане извежда палитра, така че можете да правите неща като превключване на инструменти, тежести на линии и цветове.

Разработчиците могат да персонализират как приложенията реагират на жеста на стискане, така че да може да изведе персонализирани контроли във всяко приложение.

Barrel Roll

В ‌Apple Pencil‌ Pro има жироскоп, който позволява въртенето на цевта да промени ориентацията на определени инструменти. По същество предлага много по-прецизен контрол на оформени инструменти за писалка и четка, подобно на това как би функционирала истинска писалка или четка, когато я накланяте, докато рисувате или скицирате.

Haptic Feedback

Вграден тактилен двигател предлага хаптична обратна връзка при използване на жестовете на ‌Apple Pencil‌ Pro. Лек тактилен импулс ще реагира, когато използвате жест с притискане или двойно докосване, плюс има обратна връзка, когато използвате функцията за прилепване към функцията Smart Shape.

Find My

Find My е наличен за ‌Apple Pencil‌ Pro, така че да може да се проследява точно заедно с iPad и други устройства в приложението ‌Find My‌.

Зареждане и сдвояване

‌Apple Pencil‌ Pro се прикрепя отстрани на iPad Pro или iPad Air, а магнитната връзка позволява автоматично сдвояване и зареждане. Има нов магнитен интерфейс, който е наличен в моделите 2024 ‌iPad Pro‌.

Съществуващи функции

Поддържат се текущи функции на ‌Apple Pencil‌, като ‌Apple Pencil‌ при задържане и двойно докосване. Задържането на мишката ви позволява да визуализирате къде ‌Apple Pencil‌ ще докосне дисплея, преди да бъде направена маркировка, докато двойното докосване може да се използва за смяна между инструменти.

Ниска латентност, чувствителност към накланяне и чувствителност към натиск са включени функции.

Съвместимост

Apple Pencil‌ Pro е съвместим с моделите M2 ‌iPad Air‌ и моделите M4 ‌iPad Pro‌, така че работи само с iPad от май 2024 г.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *