Apple пускат нов 11-инчов и 13-инчов iPad Air с M2 чип, по-бърз Wi-Fi

Apple пускат новия 11-инчов и 13-инчов iPad Air с M2 чип, по-бърз Wi-Fi, нова landscape камера и поддържа новия Apple Pencil Pro.

Вече наличен в два размера за първи път, 11-инчовият iPad Air е удобно преносим, а 13-инчовият модел осигурява още по-голям дисплей за повече място за работа, учене и игра. И двата предоставят феноменална производителност и разширени възможности, което прави iPad Air по-мощен и гъвкав от всякога. С по-бърз CPU, GPU и Neural Engine в M2, новият iPad Air предлага още повече производителност и е невероятно мощно устройство за изкуствен интелект. Предната Ultra Wide 12MP камера с Center Stage вече е разположена по хоризонталния ръб на iPad Air, което е идеално за видео разговори. Той също така включва по-бърз Wi-Fi, а Cellular модели включват супер бърз 5G, така че потребителите да могат да поддържат връзка в движение. С преносим дизайн, живот на батерията през целия ден, брилянтен дисплей Liquid Retina и поддръжка на Apple Pencil Pro, Apple Pencil (USB-C) и Magic Keyboard, iPad Air дава възможност на потребителите да бъдат още по-продуктивни и креативни.

„Толкова много потребители – от студенти, през създатели на съдържание, до малки фирми и други – харесват iPad Air заради неговата производителност, преносимост и гъвкавост, всичко това на достъпна цена. Днес iPad Air става още по-добър“, каза Боб Борчерс, Вицепрезидент на продуктовия маркетинг отдел на Apple. „Ние сме толкова развълнувани да представим преработения 11-инчов и изцяло новия 13-инчов iPad Air, предлагащ два размера за първи път. Със своята комбинация от брилянтен дисплей Liquid Retina, феноменалната производителност на чипа M2, невероятна Възможностите на AI и неговият цветен, преносим дизайн с поддръжка за нови аксесоари, iPad Air е по-мощен и гъвкав от всякога.“

iPad Air: Вече се предлага в два размера

Преработеният 11-инчов iPad Air е супер преносим, идеален за работа в движение. За потребители, които искат по-голям дисплей, новият 13-инчов iPad Air предлага 30 процента повече пространство на екрана от 11-инчовия модел. Разширеният дисплей дава на потребителите повече пространство за улавяне на техните идеи в приложения като Freeform или преглед на множество приложения с помощта на Split View в iPadOS. И двата модела включват усъвършенствани дисплеи с дизайн Liquid Retina; антирефлексно покритие на екрана; True Tone технология; висока яркост; и поддръжка за P3 широк цвят, което води до съдържание, което изглежда забележително богато и жизнено, и текст, който е остър при всякакви условия на осветеност.

Цветовете, в които ще се предлага са: Blue, Purple, Starlight, and Space Gray

Пейзажна предна камера

В преработения iPad Air, предната Ultra Wide 12MP камера вече е разположена по хоризонталния ръб. Камерата включва Center Stage, който използва машинно обучение (ML), за да държи автоматично всички в зрителното поле. Това ново местоположение на камерата е идеално, тъй като се превърна в най-честата ориентация за потребителите на iPad, независимо дали се свързват с приятели и семейство през FaceTime или се присъединяват към видеоконференция, докато използват iPad Air на клавиатура. 12MP широка задна камера на iPad Air предоставя снимки с висока разделителна способност и детайлно 4K видео с поддръжка на 240-fps slo-mo. Двойните микрофони са проектирани да работят в унисон с камерите, като улавят звук от използваната камера и минимизират разсейващия фонов шум. Новият iPad Air също има пейзажни стерео високоговорители с пространствено аудио. 13-инчовият модел осигурява още по-добро качество на звука с двоен бас, което е чудесно за наслаждаване на музика и видео.

Още повече производителност с M2

Чипът M2 носи още един голям тласък в производителността на iPad Air, включващ по-бърз 8-ядрен CPU и 10-ядрен GPU. M2 е мощен чип, който предлага редица подобрения спрямо M1, осигурявайки огромен скок в производителността за тези, които надграждат от предишното поколение iPad Air модели. Когато се комбинира с по-бърза честотна лента на паметта, новият iPad Air е почти 50 процента по-бърз от предишния iPad Air с M1 за широк спектър от продуктивни и творчески задачи.1 И в сравнение с iPad Air с A14 Bionic, новият iPad Air доставя до 3 пъти по-бърза производителност. От създаване на завладяващо съдържание по-бързо от всякога в Affinity Designer до игра на взискателни игри с интензивна графика като Zenless Zone Zero, потребителите ще почувстват скоростта на M2 във всичко, което правят.

Мощно устройство за AI функции

С M2, новият iPad Air е невероятно устройство за AI, включващо по-ефективен 16-ядрен Neural Engine, който е с 40 процента по-бърз от M1. Комбиниран с ML ускорители в CPU и мощен GPU за усилване на машинното обучение на устройството, заедно с унифицираната архитектура на паметта на Apple silicon, iPad Air осигурява изключителна производителност на AI. Възползвайки се от тази производителност, потребителите могат да се насладят на интелигентна iPadOS функции като Visual Look Up, Subject Lift или Live Text. iPadOS също има усъвършенствани рамки като Core ML, които улесняват разработчиците да се докоснат до Neural Engine, за да предоставят мощни AI функции направо на устройството. С обширната екосистема от приложения, които включват усъвършенствани AI функции, потребителите могат да правят неща като използване на инструмента Auto Enhance във Photomator, който подобрява снимките с едно щракване с помощта на AI модели, или да анализират атлетичните постижения както никога досега с Onform и неговите възможности за проследяване на движение . iPad Air също така поддържа базирани на облак решения, позволявайки на потребителите да стартират усъвършенствани продуктивни и креативни приложения, които използват силата на AI, като Microsoft Copilot за Microsoft 365 и Adobe Firefly.

По-бързо свързване с Wi-Fi 6E и 5G

С по-бърза безжична връзка в движение, потребителите могат да правят още повече с iPad Air. Новият iPad Air поддържа Wi-Fi 6E, което осигурява до 2 пъти по-висока производителност от предишното поколение, така че потребителите могат да изтеглят файлове, да играят игри онлайн и да предават поточно филми. Wi-Fi + Cellular моделите с 5G позволяват на потребителите да имат достъп до своите файлове, да комуникират с връстници и да архивират данните си за миг, докато са в движение. Клетъчните модели на новия iPad Air се активират с eSIM, по-сигурна алтернатива на физическа SIM карта, позволяваща на потребителите бързо да се свързват и прехвърлят своите съществуващи планове цифрово и да съхраняват множество клетъчни планове на едно устройство. Клиентите могат лесно да се свържат с планове за безжични данни на новия iPad Air в над 190 държави и региони по света, без да е необходимо да получават физическа SIM карта от местен оператор.

Разнообразни аксесоари, включително Apple Pencil Pro

Apple Pencil Pro разполага с още по-магически възможности и мощни нови взаимодействия, които издигат изживяването с Apple Pencil още повече. Нов сензор в цевта може да усети стискането на потребителя, извеждайки палитра с инструменти за бързо превключване на инструменти, тегло на линиите и цветове, всичко това без да прекъсва творческия процес. Персонализиран хаптичен механизъм осигурява леко докосване, което предоставя потвърждение, когато потребителите стиснат, използват двойно докосване или прилепнат към Smart Shape за забележително интуитивно изживяване. Жироскопът позволява на потребителите да въртят Apple Pencil Pro за прецизен контрол на инструмента, който използват. Завъртането на цевта променя ориентацията на оформените инструменти за писалка и четка, точно като писалка и хартия. И с помощта на курсора на Apple Pencil, потребителите могат да визуализират точната ориентация на даден инструмент, преди да направят маркировка.

С тези усъвършенствани функции Apple Pencil Pro позволява на потребителите да вдъхнат живот на своите идеи по изцяло нови начини, а разработчиците могат също да създават свои собствени персонализирани взаимодействия. Apple Pencil Pro предоставя поддръжка за Find My в Apple Pencil за първи път, като помага на потребителите да намерят Apple Pencil Pro, ако го загубят. Той се сдвоява, зарежда и се съхранява отстрани на iPad Air чрез нов магнитен интерфейс. iPad Air също така поддържа Apple Pencil (USB-C), идеален за водене на бележки, скициране, анотиране, водене на дневник и други, на страхотна цена.

iPad Air работи с Magic Keyboard, която включва плаващ дизайн, вграден тракпад и клавиатура с подсветка. Новото Smart Folio за iPad Air се закрепва магнитно и сега поддържа множество ъгли на видимост за по-голяма гъвкавост. Предлага се в въглен сиво, светло виолетово, деним и градински чай, новото Smart Folio допълва покритията на iPad Air.

По-добре за околната среда

Новият iPad Air е проектиран с мисъл за околната среда, включително 100 процента рециклиран алуминий в корпуса, 100 процента рециклирани редкоземни елементи във всички магнити и 100 процента рециклирано златно покритие и спояване с калай в множество печатни платки. Новият iPad Air отговаря на високите стандарти на Apple за енергийна ефективност и не съдържа живак, бромирани забавители на горенето и PVC. Опаковката е 100 процента базирана на влакна, което доближава Apple до целта й да премахне пластмасата от всички опаковки до 2025 г.

Днес Apple е въглеродно неутрална за глобалните корпоративни операции и до 2030 г. планира да бъде въглеродно неутрална в цялата производствена верига на доставки и жизнения цикъл на всеки продукт.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *