Apple обяви дата за ново събитие

Датата е официално избрана – 30ти октомври 2018 година. Мястото е Howard Gilman Opera House в Ню Йорк.

Apple вече представи новите iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone XR и Apple Watch Series 4 на предното си голямо събитие през месец септември. Този път се очаквам Apple да ни представи нови iPad Pro модели, нов MacBook и най-вероятно обновление и на някои други макове.

Докато се надяваме да видим много нови макове, обновлението на iPad Pro серията е сигурно. Второто есенно събитие на Apple този път няма да се състои в мястото на Steve Jobs Theater в Cupertino, както предишното събитие през септември. Този път Apple реши да е в Brooklyn стартирайки в 10 am EDT.

Очакваме две нови версии на iPad Pro – 11-инчов и обновен 12,9-инчов. Това ще бъде голям прогрес в развитието на iPad Pro серията. И двата модела би трябвало да поддържат Face ID, с екран от край до край , може би нов конектор както и USB-C порт за зареждане вместо досегашният Lightning порт.

Сега iPad Pro се предлага в два размера: 10,5-инча и 12,9-инча. По-малката версия замени оригиналният 9,7-инчов iPad Pro докато 12,9-инчовият модел не беше заменен от друг до момента.

Тази година се очаква Apple да намали рамката на 12,9-инчовия модел за да създаде по-малък корпус. Това е добро решение предвид, че досегашният вариант на таблета е голям и тежък. 10,5-инчовият модел ще бъде заменен с 11-инчов.

Apple ъпгрейдна серията MacBook Pro тази година през месец юли добавяйки True Tone дисплай, Hey Siri и по-мощни процесори без официално събитие за това. Поне един нов Мак би трябвало да бъде представен на предстоящото събитие.

MacBook – Apple и до сега произвежда лаптоп наречен просто MacBook – 12-инчов. Предполага се, че 13-инчова версия е на път за да замени познатият ни MacBook Air, който от своя страна не е обновяван от доста време. Една от големите мистерии е какво ще се случи с MacBook Air, MacBook 12” и MacBook Pro без Touch Bar. Но това ще разберем съвсем скоро.

Mac mini – говорейки за Мак, който не е обновяван от години, стигаме и до Mac mini. Хардуера му не е обновяван от 2014 година насам и време за промяна.

iMac също подлежи на обновяване. Последно този модел бе обновен през юни 2017 година, а iMac Pro се появи на пазара декември 2017. Възможно е да видим ъпдейт и на двете версии този месец. До сега не са се появявали слухове за iMac Pro тъй като машината е на по-малко от година. Ако не сега, при представянето на нов Mac Pro 2019 трябва да видим и нов iMac Pro. Точно кога ще бъде представен нов Mac Pro не е известно тъй като тази информация все още не е разкрита.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *