Apple обнови 27-инчовия iMac с 10-то поколение Intel процесори

Apple обнови серията iMac 27” с 10-то поколение Intel процесори, Т2 чипове и 1080р уеб камера. Коментираше се и нов дизайн за моделите, но на този етап такъв не е приложен.

Новите модели също така вече са и с SSD дискове като базова конфигурация, с Т2 чипове. iMac 21.5” моделите също се произвеждат с Т2 чипове, но само ако са ъпгрейднати фабрично с SSD дискове, или са с Fusion Drive диск на базовата конфигурация. iMac 27” може да бъде произведен с до 8TB SSD диск. Т2 чиповете от своя страна предоставят по-висока скорост на четене и писане и по-голяма сигурност на данните. Употребата на тези чипове стартира пред пет години в някои модели и даде много добри резултати. Сега вече се прилагат и в iMac.

iMac 2020 са с 6 или 8-ядрени 10-то поколение Intel процесори и за първи път в серията 10-ядрени процесори. iMac 27” вече поддържа и до 128GB RAM памет, вместо 64GB RAM както до сега.

Въпреки, че дизайна не е променен, новите модели имат лека промяна в дисплея – добавена е True Tone технология за по-добра адаптация на цветовия баланс. Също така потребителите могат да изберат дали мака да бъде с nano-texture matte стъкло, за първи път приложено на Pro Display XDR, или стандартно стъкло.

iMac 27” 2020 е с 1080р FaceTime камера, както iMac Pro. Apple също обнови и микрофоните с най-новите си такива със студийно качество. Същите микрофони се използват и в MacBook Pro 16” серията.

Цената на базовата конфигурация iMac 27” 6-Core, 8GB RAM, Radeon Pro 5300 GPU и 256GB SSD започва от $1799 за щатите. А цените за българският пазар, очаквайте скоро на NovMac.com!

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *