Стив Джобс 65 рожден ден

Стив Джобс днес щеше да навърши 65 години

Съоснователят и бивш главен изпълнителен директор на Apple Стив Джобс е роден на 24 февруари 1955 г. и ако не беше починал през 2011 г. на 56-годишна възраст, днес щеше да отбележи 65-ия си рожден ден.

Стив Джобс основава Apple заедно със Стив Возняк през 1976 г. и те са в челните редици на революцията свързана с персоналните компютри с Apple I, Apple II и Macintosh с емблематичното и популярно днес Mac.

Стив Джобс
Стив Джобс

Джобс е свален от борда на директорите на Apple през 1985 г. след разногласия с тогавашния изпълнителен директор Джон Скъли, след заминаването си от Apple се бори и е на ръба на провала. Джобс се завръща в Apple през 1997 г., след като компанията му NeXT е придобита и той продължи да води компанията до див успех, който се радва днес.

Много от най-важните продукти на Apple са разработени под ръководството на Джобс, включително iPod, iPhone, iPad, iTunes, App Store, MacBook, iMac и др. са плод на неговите концепции и стремеж към съвършенство, които и до днес продължават да оформят Apple дори девет години след смъртта му.

Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук често е казвал, че ДНК-то на Джобс – неговият вкус, неговото мислене, отдадеността му, упоритата работа и неговата жажда за иновации – „винаги ще бъдат основата на Apple“.

На пазара няма нито един продукт на Apple, който да не е бил повлиян от Стив Джобс и неговото влияните се разпростира върху много продукти, различни от Apple. Днес смартфоните изглеждат по начина, по който изглеждат, защото Стив Джобс създава смарт телефон с цял екран без клавиатура „iPhone“ през 2007 г.

Милиони хора и техния живот са променени към по-добро от устройствата на Apple – iPhone, iPad и Mac на Apple са едни от най-популярните продукти на планетата. Има над 1,5 милиарда активни устройства по целия свят произведени и носещи логото Apple, което е поразително, като не бива да забравяме, че на хоризонта винаги има нови, вълнуващи проекти.

Следващо поколение iPhone се представя ежегодно, iPad продуктите са толкова производителни, колкото компютрите, Mac се подобряват с всяко ново поколение, а Apple работи по интригуващи бъдещи технологии като AR / VR слушалки и дори автомобил.

Както винаги, феновете на Apple по целия свят ще празнуваме живота на Стив Джобс и всичките му постижения днес – 24 февруари 2021, благодарим ти Стив!

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *