DexCom G7 вече се свързва директно с Apple Watch за отчитане на глюкоза в реално време

DexCom обяви, че системата G7 Continuous Glucose Monitoring (CGM) вече се свързва директно с Apple Watch в Съединените щати. Dexcom G7 е първият и единствен CGM, който предоставя директно на Apple Watch показания на глюкозата в реално време, без да е необходимо присъствие на iPhone.

Използвайки собствената си специализирана Bluetooth връзка, Dexcom G7 изпраща информация за глюкозата и персонализирани сигнали направо до Apple Watch на потребителя, което им позволява да излязат да тичат, да се насладят на вечеря навън и да се чувстват уверени, оставяйки своя iPhone. Dexcom G7 е единственият CGM система, която може да показва глюкозата на множество устройства едновременно и независимо, включително на смартфон, смарт часовник, приемник или свързана автоматизирана система за доставяне на инсулин.

„В Dexcom нашите потребители са в основата на всичко, което правим. Direct to Apple Watch беше една от нашите най-търсени функции и ние сме развълнувани да я предоставим на потребителите на Dexcom G7 в САЩ и по света“, каза Джейк Лийч, изпълнителен вицепрезидент и главен оперативен директор в Dexcom. „Ние отдавна вярваме, че хората с диабет трябва да могат да преглеждат своите CGM данни, където и както решат. Директно към Apple Watch е доказателство за това, което позволява на хората с диабет гъвкавост и избор как да управляват здравето си.“

DexCom G7 сега се свързва директно с Apple Watch за отчитане на глюкоза в реално време

В допълнение към предимствата от използването на Direct to Apple Watch с Dexcom G7, хората с диабет могат да проследяват други ключови здравни показатели, които могат да повлияят на нивата на глюкозата, като използват активността на Apple, проследяването на цикъла, съня и други здравни функции на Apple Watch, iPhone и iPad. Всички тези данни се съхраняват сигурно в приложението Health, където могат да се разглеждат заедно с данните на Dexcom G7, които потребителите избират да съхраняват в приложението Health, така че цялата им здравна информация за диабета да е достъпна на едно място. Продуктите на Apple са създадени със силна защита на поверителността и потребителите имат контрол върху данните си в приложението Health.

Директно към Apple Watch вече е достъпно за потребителите на Dexcom G7 в Съединените щати, Обединеното кралство и Ирландия, като допълнителните пазари стартират по-късно този месец. За да използват Direct to Apple Watch, потребителите трябва да имат приложението Dexcom G7 версия 2.1, Apple Watch Series 6 или по-нова версия с watchOS 10 или по-нова версия и iPhone с iOS 17 или по-нова версия.

Съвместими модели на Apple Watch:

● Apple Watch Series 6
● Apple Watch Series 7
● Apple Watch Series 8
● Apple Watch Series 9
● Apple Watch Series SE 2nd Gen
● Apple Watch Ultra
● Apple Watch Ultra 2

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *