Автомобилният ключ на iPhone скоро може да работи с автомобили Audi и Volvo

Apple се опитват да стартират функцията за виртуален ключ за автомобил.
Apple искат да превърнат вашия iPhone в ключ за колата ви, ако успеят да накара автомобилните производители да сътрудничат.

Предполага се, че Apple ще разширят поддръжката на iPhone за дигитални автомобилни ключове в приложението Wallet до повече марки. Новите допълнения ще включват избрани автомобили Volvo, Polestar и Audi.

В момента функцията работи само с автомобили BMW, BYD, Hyundai, RAM и Mercedes-Benz.

Автомобилите Audi и Volvo скоро ще могат да поддържат автомобилен ключ за iPhone

Apple обявиха цифрови ключове за автомобили на WWDC 2020. През годините оттогава компанията бавно разширяват функциите, за да работят с превозни средства от повече марки. През 2022 г. избрани автомобили Kia и Genesis получиха поддръжка за ключове за автомобили. Въпреки най-добрите усилия на Apple обаче, приемането на автомобилни ключове е сравнително скромно сред производителите на автомобили.

MacRumors откри код, показващ, че Apple ще разшири поддръжката на цифров ключ за кола на iPhone до повече марки. Това включва автомобили от Audi, Polestar и Volvo. iOS 18.1 трябва да отпадне по-късно този месец и поддръжката за автомобили от тези марки в приложението Wallet може да започне да работи с него.

Както подсказва името, можете да съхранявате цифрова версия на ключа на вашия автомобил в приложението Wallet на iPhone. Това ви позволява да заключвате/отключвате и дори да стартирате колата с вашия iPhone. Когато добавите нов ключ за автомобил към приложението Wallet на вашия iPhone, той автоматично се синхронизира и със сдвоения Apple Watch.

Изпълнението ще варира в зависимост от вашия автомобил. При превозни средства с пасивно влизане, стига да държите своя iPhone в джоба си или Apple Watch на китката си, той автоматично ще се отключи. В някои автомобили трябва да държите своя iPhone или Apple Watch близо до дръжката на вратата на автомобила или четеца на ключове. Някои превозни средства също ви позволяват дистанционно да запалите или заключите/отключите колата чрез приложението Wallet.

Можете да споделяте цифрови ключове за кола с приятели и семейство чрез AirDrop, Messages или приложението Mail.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *