watchOS 11.1 Beta 4 ще притежава функция за откриване на сънна апнея

Четвъртата бета версия на watchOS 11.1, пусната днес за разработчиците, въвежда поддръжка за откриване на сънна апнея. Това означава, че потребителите на новия iOS 18.1 beta 4 ще могат да използват функцията след актуализиране.

За да открие признаци на сънна апнея, Apple Watch използва акселерометъра, за да наблюдава малки движения на китката по време на сън, които са свързани с прекъсвания в нормалните дихателни модели, проследявани от нов показател на Apple Watch, нареченBreathing Disturbances. Потребителите могат да преглеждат своите нощни дихателни смущения в приложението Health, където те са класифицирани като повишени или неповишени и могат да бъдат прегледани за период от един месец, шест месеца или една година.

След въвеждане на функцията, новият алгоритъм за уведомяване за сънна апнея анализира данните за смущения в дишането на всеки 30 дни, така че Apple Watch може да уведоми потребителя, ако идентифицира признаци на сънна апнея. Уведомлението включва периода от време, когато е възникнала потенциална сънна апнея, и образователни материали за важността на търсенето на лечение, заедно с PDF, предоставящ тримесечни данни за смущения в дишането, подробности за известието и допълнителна информация, за справка по време на разговор с доставчик на здравни услуги.

Apple казват, че функцията е разработена с усъвършенствани данни за машинно обучение и обучение от хиляди нощи на клинични тестове за сънна апнея и валидирана в най-голямото проучване, провеждано някога за разрешение на FDA за устройство за сънна апнея.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *