Apple през октомври: Шест нови неща, които да очаквате този месец

Вече е октомври, а това означава, че идва още един натоварен месец за Apple.

Apple вероятно ще проведат друго събитие този месец, за да обявят нови Mac и iPad, а има и няколко актуализации на iOS 18, които се очаква да бъдат пуснати скоро.

По-долу очертаваме шест нови неща, които да очакваме от Apple този месец.

MacBook Pro

Apple планира да обяви актуализирани 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro с чипове M4, M4 Pro и M4 Max през следващите седмици, според Марк Гърман от Bloomberg. Няма слухове за промени в дизайна на лаптопите тази година, като подобрения като OLED дисплей и по-тънък дизайн не се очакват най-рано до 2026 г.

Apple последно преработи 14-инчовия и 16-инчовия MacBook Pro през 2021 г., а най-новите модели с чипове M3, M3 Pro и M3 Max бяха пуснати миналия октомври.

iMac

Apple също планират да актуализират iMac с M4 чипа през следващите седмици, според Гърман. Не се очакват промени в дизайна на настолния компютър.

Mac mini

Гърман очаква Mac mini да бъде актуализиран с чипове M4 и M4 Pro през следващите седмици и каза, че настолният компютър ще бъде преработен, за да стане почти толкова малък, колкото Apple TV. Новият Mac mini очевидно ще няма USB-A портове и вместо това ще има пет USB-C порта, включително два отпред на компютъра.
Това ще бъде първият голям редизайн на Mac mini от 2010 г.

iPad mini

Един от новите iPad, които се очакват този октомври, е iPad mini от седмо поколение.

Слуховите характеристики за следващия iPad mini в сравнение с предишния модел включват по-бърз чип, модернизирани предна и задна камери, корекция за „желесто превъртане“ разкъсване на екрана в портретна ориентация, поддръжка на Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.3 и нови цветови опции.

Анализаторът на веригата за доставки на Apple Минг-Чи Куо по-рано каза, че следващият iPad mini ще влезе в масово производство през втората половина на 2024 г.

Apple пусна текущия iPad mini през септември 2021 г. с нови функции по това време, включително по-голям 8,3-инчов дисплей, USB-C порт, бутон за захранване Touch ID, чип A15 Bionic, поддръжка на 5G на клетъчни модели, 12- мегапикселова задна камера с поддръжка на Center Stage, съвместимост с Apple Pencil от второ поколение и др.

iOS 18.0.1

Очакваме iOS 18.0.1 да бъде малка актуализация за корекция на грешки, която се надяваме да адресира следните проблеми:

Проблеми със сензорния екран, засягащи серия iPhone 16 и някои по-стари модели
Грешка в iMessage, при която споделен циферблат на Apple Watch може да причини многократен срив на приложението
iPadOS 18 обединява някои iPad Pro устройства с чипа M4
Актуализацията може да включва и корекции за сигурност.

Не е ясно кога ще бъде пуснат iOS 18.0.1, но най-доброто ни предположение е, че актуализацията ще бъде налична през първата половина на октомври.

iOS 18.1

Apple Intelligence iPhone 16 По време на събитието си за iPhone 16 миналия месец Apple потвърди, че iOS 18.1 ще бъде пуснат през октомври.

Вече налична в бета версия, iOS 18.1 включва първите функции на Apple Intelligence за iPhone, включително инструменти за писане, резюмета на известията и др. Apple Intelligence се предлага на iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max и всеки модел iPhone 16.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *