Как да отговаряте и прекратявате телефонни и FaceTime разговори с помощта на Siri

В допълнение към инициирането на телефонни обаждания, можете да използвате Siri, за да отговаряте на входящи телефонни и FaceTime повиквания. Когато разговорът приключи, можете също да използвате Siri, за да прекратите разговора.

Това може да се направи или със свободни ръце с помощта на високоговорителя или със слушалки.

Струва си да се отбележи, че тези функции работят на iPhone 11 или по-нов, както и на Apple Watch. Някои функции пък работят само с по-стари iPhone, ако използвате слушалки AirPods или Beats, които имат функция Siri.

Отговаряне на входящи повиквания с помощта на Siri

Когато вашият iPhone звъни, можете просто да кажете „Siri, answer call on speaker“ и той ще направи точно това. Това е удобно, ако ръцете ви са заети и виждате екрана, за да разберете кой се обажда.

В противен случай по-общо полезният начин първо да решите дали изобщо искате да отговорите на телефонно или FaceTime обаждане, като използвате само гласа си, е да настроите функцията „Обявяване на повиквания“. Включете това, като отидете в Настройки, след това докоснете Siri & Search, след което докоснете Announce Calls.

Има друга опция, която позволява да отговаряте на телефонни обаждания със свободни ръце, когато носите слушалки или използвате опцията за високоговорител. По подразбиране опцията е зададена никога да не обявява повиквания.

Ако искате да използвате Siri, за да отговаряте на телефонни обаждания, без да носите слушалки, изберете опцията „Винаги“. Той ще обявява всички входящи повиквания, като идентифицира обаждащия се, ако името му е във вашите контакти или Caller ID е активен.

За да приемете повикването, просто кажете „Siri, answer the call“. След това разговорът ще бъде свързан към вашия високоговорител или слушалки.

Прекратяване на разговор чрез Siri

Обикновено разговорът ще приключи автоматично, когато и двете страни се сбогуват и обаждащият се затвори от тях.

В някои ситуации може да пожелаете да прекратите разговора преждевременно или просто като използвате гласа си. За тази опция ще трябва първо да я активирате в Настройки.

На iPhone отидете в Настройки и се натиснете Siri & Search и се уверете, че функцията за прекъсване на повикване е включена.

Вече можете да помолите Siri да затвори разговора, когато сте на високоговорител или използвате слушалки. Имайте предвид, че обаждащият се ще ви чуе да казвате това, преди разговорът да приключи.

На Apple Watch можете или да кажете на Siri да затвори, или да натиснете червения бутон за край на разговора на екрана на часовника.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *