Говори се, че предстоящите OLED iPad Pro модели на Apple са много по-тънки

Apple планират да обновят гамата iPad Air и iPad Pro още през март, а новите модели ‌iPad Pro‌ ще бъдат значително по-тънки според размерите, споделени от 9to5Mac. Позовавайки се на източници, запознати с плановете на Apple, сайтът твърди, че по-голямата версия ще бъде с повече от 1 мм по-тънка.

Настоящият 12,9-инчов ‌iPad Pro‌ е с дебелина 6,4 мм, но се казва, че новият модел е с дебелина 5 мм. Що се отнася до 11-инчовия ‌iPad Pro‌, той в момента е с дебелина 5,9 мм, докато се казва, че актуализираната версия е с дебелина 5,1 мм. И двата таблета може да са малко по-големи по размер.

Промяната предполага забележителен друг вид на дизайна, кояйо е активиран от още по-значима актуализация – OLED дисплей технология. OLED дисплеите са по-тънки от LCD панелите, което позволява на Apple да намали дебелината на своите таблети.

Заедно с ‌iPad Pro‌, Apple се очаква да представи два нови ‌iPad Air‌ модела, включително по-голяма 12,9-инчова версия за първи път. По-големият ‌iPad Air‌ ще бъде почти със същия размер като сегашния ‌iPad Pro‌, с размери 280,6 mm на 214,9 mm на 6 mm.

Apple ограничават технологията на OLED дисплеите до гамата Pro, така че докато 12,9-инчовият ‌iPad Air‌ ще бъде подобен на дължина и ширина на ‌iPad Pro‌, той ще бъде по-дебел, защото ще продължи да разполага с LCD дисплей.

Всички нови iPads се очаква да имат технологията M3 чип на Apple, която беше представена за първи път миналата година в актуализираните модели MacBook Pro. Не сме чували подробности за събитие, но очакваме нещо в края на март до началото на април.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *