iPad Mini от 2024 г. от Apple: Всички слухове досега

Говори се, че седмото поколение iPad mini на Apple ще бъде пуснато тази година, според множество източници. Продължавайте да четете, за да научите какво казват слуховете, че можем да очакваме от таблета с малък формат на Apple.

Настоящият iPad mini беше пуснат през септември 2021 г. и включва 8,3-инчов дисплей, USB-C порт, бутон за захранване с Touch ID, чип A15 Bionic, поддръжка на 5G, 12-мегапикселова задна част камера, поддръжка на Apple Pencil от второ поколение и др.

Промени на дисплея

Възможно е модулът на екрана на ‌iPad mini‌ от седмо поколение да бъде завъртян, за да се намали ефектът на „jelly scrolling“, от което някои потребители се оплакват при настоящия модел, когато се гледа в портретна ориентация.

Терминът се отнася за забележим ефект при вертикално завъртане на текстово съдържание като уеб страница или документ, където изглежда, че всеки ред текст се накланя надолу към лявата част на екрана, докато минава. Ефектът кара да изглежда така, сякаш едната страна на дисплея реагира по-бързо от другата, когато плъзнете с пръст, за да превъртите страницата.

Apple казват, че явлението е нормално поведение за LCD iPad, но въз основа на отзивите на потребителите може да изглежда по-очевидно и разсейващо, когато се наблюдава на по-малкия екран на ‌‌‌iPad mini‌. Съобщава се, че Apple планират да завъртят модула на екрана, за да намалят ефекта на „jelly scrolling“ в портретна ориентация, но дали това просто ще премести проблема в пейзажна ориентация, не е известно.

Вътрешни надстройки

Очакваме iPad mini от седмо поколение да бъде актуализиран с по-бърз чип, вероятно A16 Bionic, въпреки че A17 или дори чип от M-серия е възможност.

iPhone 15 a16 bionic. Ако Apple избере A16 Bionic, това ще постави iPad mini наравно с iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max, iPhone 15 и iPhone 15 Plus. Чипът ще осигури около 10% по-добра производителност, 50% по-голяма честотна лента на GPU паметта и нов процесор за изображения (ISP) в сравнение с настоящия модел.

Таблетът също така вероятно ще получи поддръжка за Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.3, два от най-новите стандарти, които Apple добавя към други скорошни продуктови актуализации. Apple вече добави поддръжка за Wi-Fi 6E и Bluetooth 5.3 към най-новите модели iPad Pro, iPhone 15 Pro и повечето нови Mac.

Надстройки на камерата

Тази година се очаква към iPad mini да бъдат добавени обновени предна и задна камера. Настоящият ‌iPad mini‌ споделя същите камери, които се намират във всички настоящи модели iPad: 12-мегапикселова задна камера с ƒ/1.8 бленда и 12-мегапикселова ултраширока предна камера с ƒ/2.4 бленда.

Задна камера на iPad mini Като се има предвид, че са изминали повече от 850 дни от пускането на настоящия iPad mini, почти сигурно е, че модернизираните камери ще бъдат включени в модела от седмо поколение.

Нови цветове

Нови цветови опции са на път за новия iPad mini, според един слух. Настоящият ‌iPad mini‌ се предлага в космическо сиво, звездна светлина, розово и лилаво.

Няма информация за това какви цветове може да приеме Apple, но потенциално може да се вдъхнови от своите ‌стандартни модели iPhone 15‌, които се предлагат в черни, сини, зелени, жълти и розови цветови опции.

Какво да не очаквате (все още)

120Hz ProMotion

Новото седмо поколение iPad mini няма да разполага с 120Hz ProMotion дисплей, твърди източник на информация с предполагаеми източници на веригата за доставки.

iPad mini дисплей Предложенията, че Apple евентуално може да приеме ProMotion за ‌iPad mini‌ от следващо поколение, започнаха да привличат внимание, когато феноменът „превъртане на желето“ беше идентифициран малко след пускането на iPad mini 6 през септември 2021 г.

OLED дисплей

След въвеждането на OLED технологията в iPad Pro тази година, се говори, че Apple планира да разшири OLED дисплеите към iPad mini в бъдеще, но не и за няколко години. iPad mini с OLED дисплей може да бъде представен през 2026 г., според отделни доклади.

Сгъваем iPad Mini

Говори се, че Apple работи върху сгъваемо устройство с размер около 7 до 8 инча и което в крайна сметка може да замени 8,3-инчовия iPad mini на Apple.

Съобщава се, че FoldPad Redux 24 Magenta и BlueSamsung Display и LG Display вече са изпратили проби от 7-инчови и 8-инчови сгъваеми панели на Apple от миналата година, но се казва, че Apple преразглежда времевата рамка за пускане на устройството между 2026 и 2027 г.

Дата на стартиране

Apple планира да актуализира цялата си гама iPad през 2024 г., според доклад от ноември на Марк Гурман от Bloomberg. Въпреки това, докато моделите iPad Pro и iPad Air се очакват най-скоро през март, пускането на iPad mini от седмо поколение може да е малко по-далеч.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *