Apple WWDC 2021

Apple WWDC 2021 ще се проведе между 7-11 юни онлайн

Apple  обяви, че световна конференция за разработчици (WWDC) ще се проведе на 7 юни до 11 юни тази година и както миналата година това ще бъде само онлайн събитие.

„Работим, за да направим WWDC21 най-големият и най-добрият досега и сме развълнувани да предложим на разработчиците на Apple нови инструменти, които да ги подпомогнат, докато създават приложения, които променят начина ни на живот, работа и игра“, каза Сюзън Прескот, вицепрезидент на Apple световни връзки с разработчиците, в съобщение за пресата.

По време на WWDC Apple обикновено представя промени, които настъпват в iOS, iPadOS, macOS, tvOS и watchOS и понякога се представят и хардуерни изненади. Миналата година събитието посвети значителна част на обявяването на прехода на Mac към собствените си Apple Silicon. Тъй като този преход все още е в ход се очаква Apple да представи нови детайли, с които да сподели за напредъка си.

Новите хардуерни тенденции се очаква да не бъдат фокус на конференцията за разработчици тази година. Припомняме, че Apple използва WWDC 2019 като място за обявяване на новия Mac Pro, а на WWDC 2017 обяви HomePod, актуализирани настолни компютри iMac и нов 10,5-инчов iPad Pro.

Не е изненадващо, че Apple избира да направи своята конференция за разработчици само онлайн, като се има предвид, че въздействието на COVID-19 все още се усеща по целия свят.

Конференцията за разработчици на F8 на Facebook ще бъде виртуална тази година също, а San Diego Comic-Con и 2021 Anime Expo също потвърдиха, че техните физически събития няма да се състоят. В същото време организации се опитват да направят ограничени физически събития като Mobile World Congress в Барселона.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *