Apple Smart Displays ще стартира нова операционна система „ homeOS“ според Гърман

Apple работят върху два продукта на Smart Display, които ще стартират нова операционна система „homeOS“, според нов доклад на Марк Гърман.

В бюлетин за абонатите на iClarified Гърман казва, че Apple планират да запълнят още една ниша на пазара- Smart Home с нови предстоящи устройства. Ето какво бе съобщил Гърман:

Както обсъждах преди, най-значимият продукт в разработката е наименование на настолни устройства J595, който комбинира роботизиран крайник с голям, подобен на iPad дисплей. Освен това Apple работят върху един наречен J490, интелигентен дисплей от нисък клас за използване на FaceTime и контролиране на домашните уреди.

Интелигентният дисплей от по-нисък клас може да стартира още през следващата година, докато устройството за роботизиране може да не пристигне до 2026 или 2027 г., като цената се очаква да надхвърли 1000 долара.

Apple уж ще използват TVOS като основа за новата си операционна система HOMEOS. В крайна сметка Гърман очаква и двете операционни системи да се комбинират и да се изпълняват на всяко домашно устройство на Apple.

И двата нови продукта се считат за сътрудничество между изкуствения интелект на Apple и хардуерните инженерни групи за домашни устройства. Интелигентният дисплей от нисък клас е проектиран да възпроизвежда приложения като Calendar, Notes и Home и ще включва интерфейс, оптимизиран за контрол на домашните уреди и бързо виждане на информация.

За „HomeAccessory“ на Apple също се носят слухове, че разполагат с квадратен дисплей и поддръжка на разпознаване на ръчни жестове от разстояние. Освен това, може да предложат персонализиран заключен екран с различни циферблати за часовника.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *