Излезе информация за M4 MacBook Pro: ключови надстройки към базовия модел

Не е тайна, че Apple планират да проведат събитие през октомври, за да пуснат нови Mac M4. Слуховете гласят, че предстои нов дизайн на Mac Mini, заедно с обновени iMac и MacBook Pro. Но според нова информация, най-вълнуващият ъпгрейд може да е един от най-оклеветените модели през 2024 г.

Apple представиха 14-инчовия M3 MacBook Pro през октомври 2023 г., за да замени стария 13-инчов модел. Представиха дизайн, който съответства на моделите от висок клас, заедно с дисплей ProMotion и допълнителни портове, включително HDMI и слот за SD карта.

Беше значително по-евтин от моделите M3 Pro, но имаше няколко неща, които го възпираха да бъде добър вариант за професионални потребители с ограничен бюджет. От една страна, той има само 8 GB RAM, същото като MacBook Air. От друга страна, той има само два порта Thunderbolt. И накрая, не се предлага в страхотния нов цвят Space Black.

Ако информацията от ShrimpApplePro на X е правилно, Apple ще коригират всички тези проблеми с актуализацията на M4. Предполагаема снимка на кутията за новия M4 MacBook Pro показва модел с 16 GB RAM, три порта Thunderbolt и цветова опция Space Black. Известният разпространител казва, че им е изпратено изображението, което е с ниска разделителна способност, но изглежда легитимно. Както се посочва в отговор на оригиналната публикация, кутията съдържа QR код, който Apple започват да правят едва с телефоните iPhone 16. Освен това защитната лента все още е непокътната, както и спецификациите на чипа. Докато M3 Pro и Max MacBook ще са със 18 GB RAM, вероятно базовият модел ще има 16 GB като Airs.

Ако Apple запазят цената, M4 MacBook Pro ще бъде убедителна опция както за професионалисти, така и за непрофесионалисти. В сравнение с MacBook Air, той ще има дисплей от по-висок клас, който е само с един инч по-малък, повече RAM, повече портове и по-добър живот на батерията. Това също би представлявало първия път от известно време, когато Apple правят професионална машина от начално ниво, която не е възпрепятствана да намали разходите.

Очаква се Apple да пуснат новите Mac компютри на събитие през октомври, вероятно заедно с нов iPad от 11-то поколение и iPad mini.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *