iPhone 16 има таен ъпгрейд на батерията, който ще ви изуми

Ютюб каналът: iFixit открива чувствително към електричество лепило за по-лесен ремонт на телефона.

Новите iPhone 16 и 16 Plus може да изглеждат подобни отвън, но има някои големи промени отвътре. И най-готиният досега е този, който вероятно никога няма да видите.

При обичайното си разглобяване iFixit откриха няколко малки промени във вътрешното оформление на частите, включително нова L-образна платка и премахване на една от mmWave 5G антените. Повечето от тези промени се дължат на батериите, които са по-големи от моделите iPhone 15 и имат твърд стоманен корпус.

Но най-страхотната функция е скрита под батерията. iFixit откриха, че батериите са защитени от лепило, „което може да се разлепи, когато преминете електрически ток през него“. Това не само означава, че ще остане на място, докато върху него не бъде приложен електрически заряд, но също така означава „без повече разчитане на фини, крехки лепилни ленти, просто последователен, лесно повторим процес“.

Няма дори раздели за издърпване. Начинът, по който работи, е, че лепилото остава залепено, докато през него не премине 9V ток. Подобно на автомобилен акумулатор, ще трябва да прикрепите щипка тип крокодил към сребърното езиче на батерията и друга към заземяващия винт до USB-C порта. Свържете го към източник на захранване и изчакайте около минута и батерията магически ще се излезе от корпуса.

След това, когато я смените с нова батерия, субстратният слой ще се свърже отново с кутията. Можете да го гледате в действие във видеото по-долу.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *