Apple Loop: Спецификации на iPhone 16 Pro, излизане на дизайна на Apple Watch 10, плащане за AI на Apple

Apple Loop е тук, за да ви напомни за някои от многото дискусии около Apple през последните седем дни.

iPhone 16 ще бъде още по мощен

Тъй като Apple са готови да въведат AI в семейството на iPhone 16, процесор с възможност за AI ще е необходим за всеки телефон. Това е в съответствие с нов доклад тази седмица, който разглежда двете имена на продукта и подчертава използването на предстоящия чипсет A18 за iPhone 16 и iPhone 16 Pro.

Доказателствата, сочещи към чипове, наречени iPhone17,1 заедно с iPhone17,2 и други подобни, предполагат, че всеки модел в новата гама тази есен ще има един и същ процесор. И животът на батерията вероятно също ще бъде облагодетелстван, тъй като новите чипове могат да засилят ефективността заедно с мощността.

Смяна на батерията на iPhone 16 Pro

Новите разпоредби в света се фокусират върху по-добрата възможност за ремонтиране и устойчивост на потребителската електроника, включително смартфоните. Apple нямат друг избор, освен да следват този модел, което по същество означава, че залепените стари батерии ще трябва да бъдат извадени, за да се позволи по-лесна смяна на батериите.

Както е сега, премахването на батериите от iPhone изисква известни умения за издърпване на залепващите ленти, които го залепват към шасито. Това не е лесно нещо за обикновен потребител без опит. Но Apple искат да променят това, като използват свързваща технология, която да освободи батерията след „администриране на малък удар на електричество“ тази нова технология може да притежава поне един модел iPhone 16 тази година, като ще се разпространи в цялата гама iPhone 17 през 2025 г.

RCS съобщения бета

Бета версията за разработчици на iOS 18 все още не е достъпна за обществеността, но една от ключовите функции вече печели одобрение от тези с достъп. След много упорити години Apple включва протокола за съобщения RCS в своето приложение Messages. RCS позволява повече комуникация между клиенти, поддръжка на групов чат и изпращане на мултимедия:

Потребителите съобщават, че предимствата на RCS – много по-усъвършенствана система от SMS, която iPhone преди това отхвърлиха да използват в полза на собствената си настройка на iMessage – вече могат да се използват на iPhone от потребители, откакто Apple пуснаха втория iOS 18 бета за разработчици в понеделник, 24 юни.

Планове за по-евтини Apple Vision Pro

Хедсетовете Apple Vision Pro са скъп път към екосистемата за смесена реалност на Apple и винаги е имало съгласие, че ще последват по-евтини слушалки, които не са Pro. Анализаторите на веригата за доставки са забелязали потенциален екран с по-ниска разделителна способност, който може да бъде използван за бъдещи модели.

Интересът на Apple към по-големи OLEDoS панели с по-ниска разделителна способност от тези, използвани във Vision Pro, предполага, че те могат да бъдат предназначени за нови, по-евтини хесдетове за смесена реалност. Говори се, че Apple работят върху такова устройство повече от година и най-новите индикации предполагат, че може да е проектиран да се свързва с iPhone или Mac, за да елиминира нуждата от скъп процесор. Евтините хедсетове Apple Vision могат да бъдат пуснати на пазара най-скоро в края на следващата година.

Излезе дизайна на Apple Watch

Следващият Apple Watch ще се увеличи по размер. Независимо дали става въпрос за обикновен Apple Watch 3 или нов вариант на Ultra, планира се по-голям дисплей, който ще повлияе на целия дизайн:

Следващият часовник, независимо от името му, ще има по-голям дисплей от всеки предишен часовник, включително Apple Watch Ultra… Суровите CAD рендери показват часовник с двуинчов дисплей – Apple Watch Ultra и Apple Watch Ultra 2 и двата имат най-големите дисплеи до момента, с размери 1,93 инча.

Въпросът за десетата годишнина на Apple Watch:

Пишейки за Power On Newsletter, Марк Гърман добавя към подробностите, които знаем за предстоящите актуализации на Apple Watch, заедно с новия размер на дисплея:

Устройството също ще бъде по-тънко, въпреки че самият дизайн е малко вероятно да изглежда много по-различно. И двете версии на Series 10 – с кодови имена N217 и N218 – ще получат по-големи екрани. Промяната означава, че купувачите на Series 10 ще могат да изберат екран, който е приблизително толкова голям, колкото този на Apple Watch Ultra. Междувременно самият Ultra няма да получи голяма промяна в дизайна.

Това води до интересна част от маркетинговите спекулации. Apple обявиха първия си смарт часовник през 2014 г., което прави това десетата годишнина. iPhone X отпразнува десет години на смартфона. Дали Тим Кук и неговият екип ще настояват предстоящият Apple Watch да бъде специален за годишнината?

Нов Apple TV с AI

Apple изглежда планират нова вълна от устройства за дома и може да сме готови да видим хибриден продукт, който обединява два популярни аксесоара:

„MacRumors идентифицираха код, „открит в бекенда на Apple“, който казва, че Apple работят върху нов домашен аксесоар, който да се свърза заедно с HomePod и Apple TV… предположението, че ново устройство ще бъде толкова мощно, че се нуждае от чип A18 в него, каквото и да се окаже, може ли да е слуховият хибрид на Apple TV с дисплей?

И накрая…

Тъй като световните производители се насочват към AI инструменти, разходите за управление на тези услуги означават, че в един момент потребителите ще трябва да поемат сметката. Това включва стремежа на Apple да вкарат AI в iPhone и извън него. С пускането на пазара на новите iPhone вероятно ще бъдат безплатни, но не се изненадвайте, ако Apple въведе друга абонаментна услуга:

Пишейки в последния си бюлетин Power On, Гурман казва, че докато Apple Intelligence ще може да стартира безплатно, дългосрочният план на Apple е да пусне нещо като „Apple Intelligence+“ с допълнителни функции, за които потребителите да плащат месечни такси за достъп. AI включва още един източник на приходи от услуги, който трябва да позволи на Apple да компенсира забавянето на хардуерните надстройки и да направи компанията по-малко зависима от хардуерни настройки, за да управлява бизнеса си, твърди Гърман.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *