AirPods Pro 3 се очаква да излязат година: Ето какво знаем

Въпреки че бяха пуснати преди повече от две години, AirPods Pro 2 на Apple продължават да доминират пазара на безжични слушалки. Въпреки това, тъй като AirPods Pro 3 се очаква да бъдат пуснати някъде през 2025 г., всеки, който мисли да купи премиум слушалките на Apple, може да се чудят дали си струва да се чака толкова много.

Освен тяхната аудио и шумопотискаща производителност, които обикновено се считат за отлични за такива малки пъпки, една от причините AirPods Pro 2 да останат популярни е ангажиментът на Apple да актуализира своя набор от функции със софтуерни актуализации.

Когато iOS 17 беше пуснат миналата година, AirPods Pro 2 получи нови функции за адаптивно аудио, контроли за заглушаване и по-бързо автоматично превключване на устройства. А с iOS 18, пуснат миналия месец, Apple добави жестове с глава, позволявайки на потребителите да контролират Siri на ‌AirPods Pro‌ с поклащане или кимване на глава. Apple също добави Voice Isolation към ‌AirPods Pro‌, за да намали силните фонови звуци, за да ви направи по-лесни за чуване, заедно с по-подробни контроли за адаптивен звук и нова функция за персонализирано пространствено аудио, специфична за игрите.

В допълнение, AirPods Pro 2 ще получат значителен ъпгрейд през октомври с пускането на iOS 18.1. Очаква се тази актуализация да въведе функционалност на слуховия апарат, позволявайки на слушалките да функционират като слухов апарат без рецепта за хора с лека до умерена загуба на слуха. Apple вече получи разрешение от FDA за тази функция, която може да промени играта за много потребители.

С всяко AirPods Pro със сигурност ще наследи всички тези функции, но очакваме и по-драматични промени. Гледайки напред към AirPods Pro 3, множество доклади предполагат, че Apple планира редизайн както на слушалките, така и на кутията за зареждане. Въпреки че подробностите са оскъдни, това показва, че следващата итерация може да има свеж вид в сравнение с техните предшественици, които поддържат подобен дизайн от оригиналните AirPods Pro.

Под капака Apple също се казва, че се фокусира върху звуковите подобрения, като Apple добавя по-бърз аудио процесор. Това е постоянна тенденция с всяка итерация на AirPods. Може би по-интригуващи обаче са слуховете за „много по-добри“ възможности за активно шумопотискане в сравнение с вече впечатляващите AirPods Pro 2.

Здравните функции изглежда са основен фокус и за AirPods Pro 3. Съобщава се, че Apple разработва нови сензори, които могат да позволят на слушалките да измерват телесната температура от вътрешността на ушния канал. Това е в съответствие с по-широкия стремеж на компанията към мониторинг на здравето в цялата продуктова линия, но дали сензорът ще бъде готов навреме за модела от следващата година, не е известно.

Гледайки по-напред, анализаторът на Apple Минг-Чи Куо вярва, че можем да видим AirPods с интегрирани инфрачервени камери веднага след 2026 г. Те ще подобрят пространственото аудио изживяване, когато се сдвоят със слушалките Vision Pro, въпреки че е малко вероятно тази технология да дебютира с AirPods следващата година Професионалист 3.

Съвети за AirPods 4 Четвъртото поколение AirPods може да предложи намек за това какви други промени в дизайна можем да видим в AirPods Pro 3. AirPods 4 елиминират познатия бутон за настройка, намиращ се на гърба на кутиите за зареждане на по-ранни модели. Вместо това Apple е интегрирала скрит капацитивен бутон в предната част на кутията, точно под индикатора за състоянието. За да инициират режим на сдвояване, потребителите просто отварят кутията и докосват два пъти предната централна зона.

Индикаторът за състоянието на ‌AirPods 4‌ също е претърпял невидима промяна. Когато калъфът е затворен или не се зарежда, светодиодът е напълно невидим. Разкрива се само когато кутията се отвори или постави на зарядно. Тези промени в дизайна допринасят за най-малкия и лек калъф за зареждане на AirPods до момента и има голям шанс Apple да ги пренесат в следващото поколение AirPods Pro.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *