M4 Mac Pro и Mac Studio няма да бъдат пуснати до втората половина на 2025 г

Ако сте чакали актуализация на Mac Pro или Mac Studio, може да се наложи да изчакате до края на следващата година, според новия доклад от Марк Гърман.

В бюлетин за абонати днес Гърман прогнозира, че всички Mac-ове ще получат актуализация с M4 чип, но ще отнеме известно време, преди чипът да стигне до всеки модел.

Имаше спекулации онлайн кога да очакваме линията M4 Mac, която за първи път обсъдих преди месеци. След проверка не виждам промяна в графика. M4 iMacs, MacBook Pro (версии от нисък и висок клас) и Mac mini (модели от нисък и висок клас също) трябва да бъдат пуснати между края на 2024 г. и началото на 2025 г. Новите MacBook Air идват през пролетта на 2025 г. , а моделите Mac Pro и Mac Studio ще пристигнат около втората половина на следващата година. Това ще отбележи първия път, когато Apple предлага нова линия чипове на всеки Mac, който прави. Този ход следва добавянето на M4 към iPad Pro през май.

Настоящият M4 SoC се състои от 28 милиарда транзистора, изградени с помощта на 3-нанометрова технология от второ поколение. Той има нов 10-ядрен процесор, състоящ се от до четири ядра за производителност и шест ядра за ефективност, подобрен графичен процесор, който осигурява динамично кеширане, хардуерно ускорено проследяване на лъчи и засенчване на мрежата, както и Neural Engine, способен на 38 трилиона операции за секунда. Apple казват, че M4 може да осигури същата производителност като M2 с половината от консумацията на енергия.

Засега единствените устройства с чип M4 са новите модели iPad Pro:
Apple iPad Pro 11-инча
Apple iPad Pro 13-инча

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *