Моделите M4 MacBook Pro се очаква да бъдат пуснати в края на 2024 г

Моделите MacBook Pro с чип M4 се очаква да бъдат пуснати през четвъртото тримесечие на 2024 г., според анализатора на дисплеите Рос Йънг. В туит в X Йънг съобщи, че доставките на панели за нови 14-инчови и 16-инчови модели MacBook Pro трябва да започнат през третото тримесечие на 2024 г., което предполага пускането им към края на годината.

Apple започнаха своето обновяване на чипове M4 през май с пускането на M4 iPad Pro, но първите Mac с чипове M4 също са планирани за пускане през 2024 г. Според Марк Гърман от Bloomberg, Apple ще обнови както MacBook Pro, така и Mac mini тази година.

Очаква се базовият 14-инчов MacBook Pro да получи M4 чип, докато 14-инчовите и 16-инчовите MacBook Pro модели ще бъдат актуализирани с M4 Pro и M4 Max чипове. ‌Mac mini ще получи M4 и M4 Pro чипове. Моделите MacBook Air, Mac Studio и Mac Pro няма да бъдат актуализирани с чипове M4 до 2025 г. и все още не е ясно кога iMac може да получи актуализация с обновената технология на чипа.

Чипът M4 на Apple е изграден върху надграден 3-нанометров възел, като Apple за първи път въвежда 3-нанометрова технология с линията M3. В тестовете на Geekbench 6 от X, чипът M4 е с до 25 процента по-бърз от чипа M3, когато става дума за многоядрена производителност.

Освен M4 чиповете, предстоящите модели MacBook Pro не се очаква да имат значителни актуализации на функциите. Apple работи върху технологията за OLED дисплеи, но OLED MacBook Pro не се очаква най-рано до 2026 г.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *