Всичко ново в iOS 18 Beta 2

В понеделник Apple пуснаха вторите бета версии на iOS 18 и iPadOS 18. Днес ще ви покажем нови функции, върху които Apple работят, плюс някои промени в интерфейса, направени в актуализациите.

iPhone Mirroring

Когато се сдвои с Mac, работещ с macOS Sequoia beta 2, ‌iOS 18‌ beta 2 поддържа базираната на Mac функция iPhone Mirroring. С ‌iPhone‌ Mirroring можете да контролирате своя ‌iPhone с вашия Mac.

‌iPhone‌ Mirroring може да се активира, като щракнете върху новата икона ‌iPhone‌ Mirroring на Mac и следвате инструкциите. Позволява ви да отваряте и използвате приложения, да управлявате известия и други, докато вашият ‌iPhone‌ е заключен.

RCS Превключване

‌iOS 18‌ beta 2 добавя превключвател за новия протокол за съобщения RCS, който ще замени SMS и MMS, но ‌RCS‌ все още не функционира. В момента превключвателят ‌RCS‌ се показва само за потребители на ‌iPhone‌ в САЩ, които имат оператор, който поддържа ‌RCS‌, който включва T-Mobile, Verizon и AT&T.

‌RCS‌ ще подобри разговорите за текстови съобщения с потребители на Android, позволявайки изображения и видеоклипове с по-високо качество, разписки за четене, индикатори за въвеждане, поддръжка на Tapback и др.

Началния екран

Иконата на App Store на началния екран вече има тъмен режим, който променя цвета на фона на приложението. Има и превключвател за оцветяване на тапети, който може да се използва в автоматичен режим, нещо, което не беше опция преди. Превключвателят прави тапета, който сте избрали, по-тъмен.

икона на тъмен режим на магазина за приложения. За някои икони втората бета версия подобрява контраста на функцията за оцветяване, като добавя повече тъмни области.

Имайте предвид, че оцветяването и промените в цвета на иконите изглеждат доста бъгови в бета 2 и понякога нюансите няма да се деактивират, докато ‌iPhone‌ не се рестартира.

Widgets

Има ново приложение за джаджи Connected Card Wallet, но изглежда, че все още не е функционално. Свързаните карти се интегрират с приложението Wallet, за да показват общия баланс на картата и историята на транзакциите. В Съединените щати тази функция работи само с Discover в момента.

Приложение за пароли

Има бутон „+“ в основния изглед на приложението Пароли, когато го отворите, така че можете да добавите нов елемент, без да се налага да докосвате иконата „Всички“.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *