iPhone 17: Пет функции, които Apple планира да запази за 2025 г

Apple разботи по развитието на моделите iPhone за няколко годининапред в бъдещето и компанията непрекъснато работи с доставчици върху няколко последователни модела iPhone едновременно, поради което понякога получаваме слухове за нови функции толкова рано преди пускането на пазара. Серията iPhone 17 не е по-различна и вече имаме известна представа какво да очакваме от гамата смартфони на Apple за 2025 г.

Пет функции на iPhone 17
Ако планирате да пропуснете iPhone 16 за следващата година или ако просто сте любопитни, ето пет функции, за които се говори да очакваме да пристигнат навреме за неговия наследник, серията iPhone 17, която вероятно ще бъде пусната през септември 2025 г. .

1. По-големи устройства

iPhone 17 и iPhone 17 Plus

Говори се, че iPhone 16 Pro и iPhone 16 Pro Max от следващата година ще получат по-големи размери на дисплея, съответно от 6,12 и 6,69 инча до 6,27 и 6,86 инча. С ‌iPhone‌ 17 и ‌iPhone‌ 17 Plus през 2025 г. се очаква Apple също да внесе по-големите 6,27- и 6,86-инчови размери на дисплея на двата си стандартни модела ‌iPhone‌. В резултат на това очаквайте цялата гама iPhone 17 да използва по-високо съотношение на страните от 19,6:9, което предполага, че устройствата ще бъдат малко по-дълги, а не по-широки.

2. 120Hz ProMotion (Винаги включен дисплей)

iPhone 17 и iPhone 17 Plus

Apple възнамерява да разшири ProMotion до своите стандартни модели през 2025 г., което им позволява да увеличат до 120Hz честота на опресняване за по-плавно превъртане и видео съдържание, когато е необходимо. ProMotion също така ще позволи на дисплея на iPhone 17 и iPhone 17 Plus да се намали честотата на опресняване до 1Hz, позволявайки винаги включен дисплей, който може да показва часовника, уиджетите, известията на заключения екран и тапет дори когато устройството е заключено.

3. Face ID под дисплея

iPhone 17 Pro и iPhone 17 Pro Max

Очаква се iPhone 17 Pro да бъде първият ‌iPhone‌, който разполага с технология Face ID под панела. Единствената външна индикация за технологията ‌Face ID‌ под дисплея вероятно ще бъде кръгъл изрез за предната камера. Това вероятно ще бъде последният премиум модел на Apple, който включва кръгъл изрез за предната камера. След това се очаква Apple да слага камери под дисплея в моделите „Pro“ ‌iPhone‌ от 2027 г. за истински външен вид на „цял екран“.

4. Wi-Fi 7 чип, проектиран от Apple

iPhone 17 Pro и iPhone 17 Pro Max

Премиум моделите на Apple се очаква да бъдат оборудвани с проектиран от Apple Wi-Fi 7 чип за първи път. Поддръжката на Wi-Fi 7 би позволила на моделите „Pro“ да изпращат и получават данни през честотните ленти 2,4 GHz, 5 GHz и 6 GHz едновременно с поддържан рутер, което води до по-бързи Wi-Fi скорости, по-ниска латентност и по-надеждна свързаност. Wi-Fi чипът също ще позволи на Apple да намали допълнително зависимостта си от външни доставчици като Broadcom, който в момента доставя на Apple комбиниран Wi-Fi и Bluetooth чип за iPhone.

5. 48MP телефото обектив

iPhone 17 Pro Max

Очаква се надграден 48-мегапикселов телефото обектив на най-голямото първокласно устройство на Apple да бъде оптимизиран за използване с предстоящите слушалки Vision Pro на Apple, които ще бъдат пуснати в САЩ в началото на 2024 г. (Настоящите модели iPhone 15 Pro разполагат с 48-мегапикселова основна, 12-мегапикселови ултрашироки и 12-мегапикселови телеобективи.) Това би направило „Pro Max“ от 2025 г. първият iPhone със система от задни камери, съставена изцяло от 48-мегапикселови лещи, което го прави способен да улови още повече фотографски детайли.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *