Всичко, което потребителите, които ще превключат на M3 MacBook Pro трябва да знаят

Сдобиването на нов хардуер на лаптопите MacBook се оказа едно доста вълнуващо изживяване, но за клиентите, които най-накрая преминават от Intel Mac, изживяването е малко по-различно от просто надграждане. Наскоро пуснатият на пазара MacBook Pro с чип M3 е пълен с промени.

M3 MacBook Pro: Space Black

Вероятно вече сте го виждали: Apple предлага чисто нова цветова опция Space Black за новия MacBook Pro. Това, с което може би не сте наясно е, че е достъпно само за определени модели. Моделите MacBook Pro с M3 Pro и M3 Max имат опцията за цвят Space Black, но любопитно липсва в базовия лаптоп M3.

Как покритието Space Black издържа на ежедневна употреба? Използван активно Space Black MacBook Pro, носен в раница по време на пътуванията успява да остане непокътнат. Според Apple, „специална химия“ е използвана за образуване на „анодизиращо уплътнение“ за Space Black.

M3 MacBook Pro: Дръжте го изключен

Що се отнася до живота на батерията, новите собственици на M3 MacBook Pro може да бъдат доста шокирани, ако са надстроили от Intel MacBook или лаптоп с Windows. Постигането на повече от 20 часа работа без зареждане не е необичайно, както могат да потвърдят собствениците на предишни модели на Apple silicon MacBook Pro.

14-инчовият MacBook Pro с M3 или 11-ядрен M3 Pro идва със 70-ватов захранващ адаптер. 14-инчовият MacBook Pro с 12-ядрения M3 Pro или M3 Max включва 96W USB-C захранващ адаптер. Всички 16-инчови модели включват захранващ адаптер от 140 W. Всички модели включват USB-C към MagSafe кабел, който работи със захранващия адаптер.

M3 MacBook Pro: Производителност

GPU производителността на игрите е подобрена, но не съвсем на нивото на Nvidia GeForce RTX 4090 GPU. С хардуерно активирано проследяване на лъчи и мрежесто засенчване, типичната производителност на играта е стабилна за много заглавия. Дисплеят ProMotion Liquid Retina може да достигне честота на опресняване от 120Hz, карайки дори геймърите да обръщат глави с възхищение.

Въпреки че M3 MacBook Pro е точно насочен към собствениците на по-стари Mac-ове, базирани на Intel, подобренията в производителността са достатъчно значителни, за да оправдаят известно любопитство от страна на собствениците на M2 Max MacBook Pro, въпреки че този лаптоп дори не е на една година. По-дългите цикли на надграждане поради зависимостта на Apple от Intel вече не съществуват, но собствениците на M2 Max няма нужда да надграждат.

M3 MacBook Pro: Други неща, които трябва да знаете

Touch Bar, някога рекламирана функция на MacBook Pro, е напълно изчезнала. Повечето потребители изглежда предпочитат истински физически бутони, така че тази функция никога не е придобила значителна популярност.

Свързването е достатъчно за повечето потребители. Портовете Thunderbolt 4 означават, че свързаните външни дискове ще работят бързо. Портовете са обратно съвместими с USB-C и за другите ви устройства. 16-инчовият модел получава трети порт Thunderbolt в сравнение с двата при 14-инчовия модел. Лаптопите включват слот за SDXC карта с памет за карти, използвани с камери и други устройства.

Повечето потребители обичат да използват XDR Retina дисплей с HDR и 120Hz ProMotion променлива скорост на опресняване. Имайте предвид, че стандартният M3 MacBook Pro може да свърже само един външен дисплей. За до четири дисплея ще ви трябва M3 Pro или M3 Max.

След покупка не са налични надстройки на памет или SSD, както можете да направите при лаптопите Windows.

M3 MacBook Pro: Какво следва

Серията M3 MacBook Pro (особено светкавично бързият M3 Max) беше изненадващо мощна актуализация на вече мощните устройства M2, пуснати през януари 2023 г. M3 Ultra Mac със сигурност ще бъдат следващите на хоризонта. Вероятно производителността ще бъде оборудвана само към настолни компютри Mac Pro и Mac Studio.

 

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *