iOS 18: iPhone 15 показва часа дори когато няма батерия

Apple непрекъснато разширява своя режим на енергиен резерв от iOS 14 и някои iPhone вече могат да показват часа, когато са изключени.

Потребител на Reddit откри, че по-новите iPhone като iPhone 15 (Pro) показват часа на дисплея дори когато няма батерия. “Macrumors” също съобщава за това.

Вече влиза в действие функция на Apple, наречена енергиен резерв, която производителят въведе с iOS 14 и разшири отново с iOS 15. По принцип това е оставащ заряд в батерията на iPhone, който не е достатъчен за обичайните функции като да ползвате обичайните приложения.

Тази оставаща енергия обаче е достатъчна за работата на Bluetooth и NFC чиповете в iPhone, тъй като настоящите поколения са изключително енергийно ефективни. Дори и без батерия iPhone можете да използвате вашите Express карти с NFC, а активният Bluetooth чип означава, че iPhone все още може да бъде намерен чрез мрежата „Find My“, когато е изключен.

Енергийният резерв с включени NFC и Bluetooth чипове работи от iOS 14 (Express карти) и iOS 15 („Къде е?“) от iPhone XR и XS, така че всички iPhone с чип A12 и по-нови се поддържат. Дисплеят на часовника с енергиен резерв обаче се показва само на 15 поколение iPhone.

Подозираме, че това е свързано със специалните характеристики на по-новите OLED дисплеи. Apple започна да инсталира така наречените винаги включени екрани с iPhone 14 Pro. Честотата на опресняване може да бъде намалена до един кадър в секунда, което същевременно пести енергия, но е достатъчно за най-важната информация на екрана.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *