Apple Watch има скрита настройка Night Shift – ето как да я активирате

Night Shift не може да се зададе нито в приложението Настройки на часовника, нито в приложението за гледане на iPhone, само с трик.

Потребител на Reddit вероятно е разбрал случайно: ако помолите Siri да активира опцията „Night Shift“ на Apple Watch, тя работи и цветът на дисплея също се променя към по-топли тонове.

Откога съществува Night Shift на Apple Watch?
Процедурата може да се прилага от модела Apple Watch Series 7  до Apple Watch Series 9 и други модели, които имат watchOS 11 и на с watchOS 10. И на двете устройства активирането на Night Shift чрез Siri работи без никакви проблеми, когато кажете: „Siri, turn on Night Shift“.

Night Shift е софтуерна функция в iOS, която Apple вече внедриха с iOS 9.3. Дисплеят променя цветовата температура в определен час вечер и съдържанието се показва в по-топли тонове. На следващата сутрин дисплеят се връща към обичайния дисплей. Можете също да активирате Night Shift на Mac, където настройката е налична от macOS 10.12.4 Sierra.

Смята се, че синята светлина от екраните на електронните устройства потиска производството на мелатонин и следователно може да повлияе негативно на съня. Проучванията за това в най-добрия случай не са убедителни; много мета-проучвания стигат до заключението, че филтрирането на синия спектър на светлината няма измерим ефект върху съня. Някои други твърдят, че са доказали, че носенето на светлопоглъщащи лещи може да има положителен ефект върху качеството на съня.

Във всеки случай няма окончателна препоръка от офталмолозите да намалите излагането си на синя светлина преди лягане. Night Shift на Apple Watch може да е просто хубав трик. Много по-полезен е тъмният режим на някои циферблати, който напълно променя външния вид, когато е заключен. Това драстично намалява светлинните емисии и по този начин помага за запазване на батерията на часовника.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *