Magic Mouse и Trackpad получават нов мистериозен фърмуер

Подобно на други устройства, аксесоарите на Apple като Airtags и Airpods получават редовни актуализации. Тази седмица периферните устройства получават нов фърмуер, ефектът от който остава несигурен.

В Twitter потребителят Aaron (@aaron613) публикува информация за нов фърмуер за Magic Mouse и Magic Trackpad (чрез 9to5mac). Съответно текущата версия достига номер 3.1.1 за двете периферни устройства, мишка и тракпад. Съществуващите периферни устройства обаче не се актуализират, както е в случая с Airtags или Airpods. 9to5mac предполагат, че новият фърмуер ще бъде готов за предстоящите нови устройства.

Спекулациите за нови Magic Mouse, Magic Trackpad и Magic Keyboard не са сигурни. Apple все още продават всички устройства Magic – мишка, клавиатура и тракпад – с конектор Lightning. Ако Apple планира нови модели за есента, производителят трябва да ги достави с USB-C порт според новите разпоредби на ЕС. Очевидно актуализацията на фърмуера взема предвид алтернативната опция за зареждане на периферните устройства.

Редки актуализации с големи въздействия

Apple пуснаха последния фърмуер за Magic Keyboard през януари 2024 г. По това време новата версия беше достъпна за всички съвместими клавиатури, тъй като поправиха грешка в Bluetooth връзката, която беше по-достъпна за хакери. Версията на фърмуера от януари имаше номер на версия 2.0.6, информация за това също може да бъде намерена в портала за поддръжка на Apple.

Можете да разберете коя версия на фърмуера е инсталирана на вашите Bluetooth периферни устройства, като използвате помощната програма „System Information“. Потърсете програмата в Spotlight и я стартирайте с помощта на иконата на шублер. Под „Hardware“ щракнете върху „Bluetooth“, там ще намерите информация за Bluetooth устройствата, които в момента са сдвоени с вашия Mac. С устройства на Apple като Airpods, информацията остава запазена дори ако устройството вече не е сдвоено с Mac.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *