Apple вероятно ще проведе събитие за представяне на Mac на 30 или 31 октомври

Съобщава се, че пускането на Mac на Apple през октомври включва актуализиран 24-инчов iMac
Марк Гърман казва, че събитие за представяне този месец може да бъде представен нов 24-инчов iMac и нови MacBook Pro.

Този месец беше изпълнен с противоречиви слухове за пускане на продукт на Apple, което или ще се случи, или няма да се случи, но Марк Гърман от Bloomberg сега казва, че събитието през октомври е в ход и че може да доведе до отдавна чакан ъпгрейд на iMac. В бюлетина Power On Гърман съобщава, че източници, близки до Apple, са казали, че 24-инчов iMac е на път да бъде пуснат този месец. Въз основа на текущите доставки на дребно и датите за доставка за определени модели, Гърман предполага, че можем да видим и някои нови MacBook Pro.

„В магазините на Apple има недостиг на iMac, както и на 13-инчовия MacBook Pro и MacBook Pro от висок клас – два други модела, които може да се очаква да бъдат обновени“, пише Гърман, като отбелязва, че текущите прогнози за доставка за тези моделите показват закъснения до ноември. Това, плюс времето на отчитане на приходите на компанията – през ноември тази година, вместо през октомври – предполага, че Apple има нещо планирано. Гърман спекулира, че събитието за стартиране може да се състои на 30 или 31 октомври.

24-инчовият M1 iMac излезе през април 2021 г. и оттогава не е актуализиран, което го прави добър кандидат за обновяване. 13-инчовият M2 MacBook Pro, който беше пуснат през юни 2022 г., също трябва да бъде подобрен. Новините за Mac също отсъстваха от основната бележка на Apple, ориентирана към iPhone миналия месец, където също разкриха две неща относно Apple Watch, заедно с подробности за окончателното издание на най-новите версии на iOS, macOS и watchOS. Наистина, Apple има тенденция да разделя новините за Mac в отделни събития и често избира конкретно октомври.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *