AppleDB предлага полезна база данни за устройства на Apple, софтуерни актуализации, издания на фърмуер и други

Стартиран през 2022 г., AppleDB е полезен ресурс, който предоставя база данни на устройства на Apple, софтуерни актуализации, версии на фърмуера и др. Уебсайтът наскоро беше актуализиран с всички версии на macOS и бета версии, датиращи от Mac OS X Tiger през 2005 г.

AppleDB предоставя над 4000 версии на софтуер и фърмуер за широка гама от продукти на Apple, заедно с номера на модели, идентификатори на модели, технически спецификации, дати на пускане и друга информация. Това включва издания на софтуер за iOS, iPadOS, macOS, watchOS, tvOS, visionOS и HomePod, заедно с фърмуер за аксесоари като AirPods, Beats, Studio Display и Pro Display XDR, AirTag, MagSafe аксесоари и др.

Базата данни също изброява версиите на bridgeOS за чиповете за сигурност T1 и T2 в базирани на Intel Mac компютри, версии на Xcode, версии на Safari Technology Preview и др.

Струва си да надникнете в AppleDB, ако сте ентусиаст на Apple, и базата данни ще бъде актуализирана с допълнителна информация с течение на времето, като например версии на софтуер за PowerPC-базирани Mac компютри. Обществеността може да допринесе за базата данни, като направи заявка за изтегляне в GitHub, като цялата информация подлежи на преглед. Уебсайтът разполага със сървър на Discord и акаунт в Twitter, където потребителите могат да разговарят с общността и да четат последните актуализации.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *