Apple ще увеличи значително броя на AI ядрата на следващото поколение процесори M4 и A18 (Слух)

Според нов доклад от UDN, от Apple не са настроени да увеличат броя на AI ядрата на следващото си поколение процесори.

Твърди се, че вътрешни лица от индустрията са казали на сайта iClarified, че Apple не само ще подобри изчислителната мощност на AI на своите процесори M3 и A17, но и значително ще увеличи броя на ядрата на Neural Engine за предстоящите процесори M4 и A18.

Говори се, че продуктовата линия на Apple ще получи голямо подобрение, като следващото поколение процесори M4 и A18 за устройства като iPad, MacBook и iPhone значително увеличават броя на вградените изчислителни ядра с изкуствен интелект. Тази година се очаква обемът на пластината, която TSMC (2330) обработва, използвайки своята подобрена 3nm технология за Apple, да се увеличи с повече от 50% в сравнение с миналата година, осигурявайки голямо количество усъвършенстван капацитет и повишавайки оперативния импулс на TSMC. TSMC традиционно не коментира динамиката на отделните клиенти и поръчки. Инсайдери от индустрията разкриват, че Apple, насочвайки се към основната тенденция към AI, не само ще подобри значително AI изчислителната мощност на процесорите M3 и A17 тази година, но също така новото поколение процесори M4 и A18 ще видят забележимо увеличение на броя на AI изчислителните ядра и производителност, със значително повишаване на степента на прилагане на AI във всички продуктови линии.

UDN очаква тези подобрения да увеличат поръчките на пластините на Apple към TSMC. Източници изчисляват, че поръчките за 3nm технологията на компанията ще нараснат с над 50% тази година. Освен това се казва, че Apple са осигурили голямо количество от усъвършенствания капацитет на TSMC.

В момента Apple оборудва A17 Pro на iPhone 15 с 16-ядрен Neural Engine, който е до 2 пъти по-бърз от своя предшественик, позволявайки до 35 трилиона операции в секунда. M2 Ultra разполага с 32-ядрен Neural Engine.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *