Функцията AirPlay на iOS 17 за телевизори в хотелски стаи ще се появи „тази пролет“

Започвайки с iOS 17.3 и iPadOS 17.3, можете безжично да предавате съдържание от вашия iPhone или iPad към съвместим телевизор в хотелска стая чрез AirPlay и сега научихме, че функцията трябва да започне да се разпространява в хотелите през следващите месеци.

Говорител на LG днес информира сайта MacRumors, че компанията очаква първите хотели да инсталират смарт телевизори с поддръжка на AirPlay „по-късно тази пролет“, което означава, че функцията трябва да бъде налична най-късно до средата на юни. Миналата година LG обяви, че ще бъде първият производител, който предлага тази възможност както на нови телевизори в хотелски стаи, така и на модели, пуснати през „последните години“, което предполага, че може да бъде активирана и със софтуерна актуализация на някои съществуващи модели.

Apple за първи път обявиха тази функция на WWDC 2023 миналия юни и казаха, че IHG Hotels & Resorts ще бъдат първите, които ще предложат функцията в избрани хотели. IHG притежават известни хотели в САЩ и в чужбина, включително Holiday Inn, Crowne Plaza, Kimpton, InterContinental, Candlewood Suites, Staybridge Suites, Hotel Indigo, Avid и други.

IHG и други големи хотелски компании, включително Hilton, Hyatt, Marriott, Wyndham и други, не отговориха на исканията от MacRumors за коментар.

След като бъде налична, функцията ще ви позволи да сканирате уникален QR код на телевизор в хотелска стая, за да установите AirPlay връзка, което ви позволява безжично да предавате видео, музика и снимки от вашия iPhone или iPad към телевизора. След процеса на сдвояване вашето устройство автоматично ще се свърже и с Wi-Fi мрежата на хотела.

„Без данни за влизане или пароли за запомняне и без отделно приложение за изтегляне, ще бъде най-лесният начин за един хотел да даде възможност на гостите да имат достъп до личните си приложения за забавление и акаунти на големия екран в стаята си“, казаха от LG миналата година.

Google вече предлага подобна функция за стрийминг на Chromecast на някои хотелски телевизори, която работи както с iPhone, така и с устройства с Android.

Само с хиляда хотели в САЩ, вероятно ще отнеме много време, докато телевизорите с активиран AirPlay се разпространят надалеч.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *