Нов iPad, MacBook Air, Mac mini: Какво да очаквате от пролетно събитие на Apple

Има много продукти в процес на подготовка от Apple, включително някои обновявания на Mac, нови iPad и други. Твърди се, че ще изкочи и събитие през март.

Кога ще е следващото събитие на Apple?

Apple са много редовна организация, когато става дума за специални събития и представяне на продукти. С изключение на някои отклонения, графикът на събитията на Apple е доста стандартен.

Всички са запознати със събитието през септември, на което ще бъдат представени iPhone и някои други продукти. Това и обичайният външен вид на актуализациите на Mac месец по-късно.

Друго доста статично събитие е WWDC, което е мястото на Apple да покаже своите актуализации на операционната система, които ще излязат с есенната продуктова гама. Въпреки че е ориентирана към софтуера и разработчиците, Apple използва събитието за някои хардуерни стартирания, като последните години включват много дискусии за Apple Silicon.

Има трети общ период на събитие за Apple и това е през пролетта. Това обаче не е гарантирано нещо.

През последните десет години Apple провеждаха събитие през пролетта шест пъти: 2015, 2016, 2018, 2019, 2021 и 2022 г. Липсата на пролетно събитие през 2023 г. прави малко по-вероятно такова да се проведе тази година.

За времето три от тези събития бяха за края на март, две бяха за началото на март и едно беше за април. Следователно събитието в края на март е любимото.

Също така помага, че докладите за слухове се позовават на актуализация от март за стартиране на продукти.

Тази дискусия е за събития, но е също толкова правдоподобно Apple да изпълнят съобщение за пресата за продукти вместо цялостна презентация.

През 2020 г. те представиха актуализирани модели iPad Pro и 13-инчов MacBook Air през март, последвани от априлска актуализация на iPhone SE и актуализации на MacBook Pro през май. През 2017 г. Apple пусна хапрез март iPhone SE и iPad, а през пролетта на 2014 г. направиха същото за iPhone 5C 8GB и MacBook Air.

Официалното събитие със сигурност е предпочитаното средство за представяне на Apple. Но в същото време получава подобна реакция от медиите чрез раздаване на прессъобщения.

Едно събитие може да се случи или да не се случи, но е вероятно продуктите да пристигнат независимо от това.

След представянето на поколението чипове M3 и новите модели на MacBook Pro през октомври, изглежда, че линията на MacBook Air е основни кандидати за актуализация на най-новата гама Apple Silicon.

2020 MacBook Air
Както 13-инчовият MacBook Air, така и 15-инчовият MacBook Air трябва да претърпят промени през първите месеци на 2024 г.

Слухове от доклад на DigiTimes от март 2023 г. изтъкнаха случай, че има актуализация на MacBook Air през 2024 или 2025 г., но с Apple преминаване към OLED-базиран дисплей вместо LCD версия. Това може да не се случи непременно поради добавената производствена цена, която ще увеличи цената на самия MacBook Air.

През октомври, преди събитието „Scary Fast“, Марк Гърман предложи линиите MacBook Air и MacBook Pro да получат актуализации през пролетта на 2024 г. Въпреки че вече имаме MacBook Pro в продажба, това оставя MacBook Air да бъде доставен.

След събитието през октомври Гурман преразгледа своите прогнози, като вместо това съобщи, че M3 изданията на 13-инчовия MacBook Air и 15-инчовия MacBook Air ще пристигнат през март. С кодови имена J613 и J615, моделите ще бъдат подобрена актуализация по природа, а именно такава, която има надградени чипове и вътрешни елементи без други големи промени в характеристиките.

Apple не направи значителна промяна в своите iPad или iPad Pro диапазони през 2023 г. Единствената промяна, която настъпи, беше въвеждането на нов USB-C Apple Pencil.

Актуализации за 2024 г. на iPad.

Куо прогнозира, че ще има два модела OLED iPad Pro, които ще заменят мини-LED версиите, които вече съществуват. Предлагайки нов дизайн на форм фактор, таблетите все още ще продължат да използват най-новия M3 чип, като самият OLED дисплей използва тандемен дизайн с LTPO задни платки.

През декември прокламациите на Gurman удвоиха по-голямата актуализация на iPad Air, както и моделите iPad Pro с OLED дисплей, без промени в размера. Актуализациите на Apple Pencil и Magic Keyboard също бяха рекламирани от репортера.

По-късно през декември Гурман добави, че iPad Pro ще бъде обновен, но не каза какво включва обновяването.

В този доклад той също предложи известна информация за останалата част от гамата iPad, като iPad mini и iPad от начално ниво се очаква да бъдат надградени. Вместо директна промяна, тя ще се състои от подобрение на спецификациите за двата модела към по-нови чипове от A-серия.

Mac mini обикновено е сред първите устройства, които се актуализират в поколението на Apple Silicon, но досега е пропуснал да получи чипа M3. Единственият проблем е, че всъщност няма много слухове за компактния настолен Mac през последните месеци.

Mac mini
Имаше някои предполагаеми тестове на M3 Mac mini през август 2023 г., междувременно прогнозата на Gurman, че няма да се появи през есента, се оказа вярна по-късно през годината. По това време Gurman смята M3 Mac mini за „сигурно нещо“, което „евентуално идва“, но потенциално може да пристигне в края на 2024 г.

Що се отнася до това как би могъл да изглежда, твърдение на Куо от януари 2023 г. прогнозира, че Mac mini от 2024 г. ще изглежда като предишните модели по отношение на дизайна.

Възможно е Apple да обедини Mac mini заедно с други актуализации на Mac за съобщение на WWDC, но е напълно възможно по-ранно стартиране да бъде направено с помощта на наличната гама чипове M3.

Въпреки че има списъци с продукти, които биха могли да се появят през пролетта, има и колекция, която е малко вероятно да се появи.

По-ранни модели iPhone SE
Като начало, докато има много слухове за това, че iPhone SE 4 ще получи елементи като бутона за действие и нов дизайн, докладите за слухове също непрекъснато казват, че пускането ще се случи през 2025 г., а не през 2024 г.

Има и много продукти, които са пуснати твърде наскоро, за да бъдат потенциални кандидати за актуализирана версия около март. По-конкретно всичко, което се появи от WWDC 2023 нататък, тъй като те са твърде скорошни и могат да предизвикат сериозен случай на разкаяние на купувача.

Мощните производители на Apple, Mac Pro и Mac Studio, видяха последно актуализации на WWDC 2023, за да предложат чипа M2 Ultra. Нито едно от двете не би било подходящо за стартиране през март, не на последно място поради деветмесечна разлика във времето.

Тъй като и двете изискват M3 Ultra и техните статуси като ръководен от производителността хардуер, те изглеждат по-подходящи за пускане на пазара на WWDC 2024, време, когато е по-вероятно Apple да пусне необходимите чипове. Въпреки че след катастрофално стартиране, Mac Pro може напълно да пропусне тази версия.

Вече имаме M3 24-инчов iMac, но имаше слухове за по-голям модел на път. Слуховете обаче сочат 32-инчов модел, който ще се появи по-късно през 2024 г. или по-вероятно през 2025 г.

Актуализациите на HomePod също са напълно възможни за стартиране, но не е имало значително отразяване на слухове от много месеци за HomePod и HomePod mini.

Имаше слухове, че HomePod със седем-инчов дисплей ще се появи през първата половина на 2024 г., според Куо. Въпреки това, няма толкова много конкретни слухове след прогнозата от март 2023 г.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *