Apple ще плаща на потребители на iPhone 7 в САЩ, които са имали проблеми със звука „Loop Disease“

Миналата година Apple се съгласи да плати 35 милиона долара, за да уреди групов иск в САЩ, в който се твърди, че iPhone 7 и iPhone 7 Plus са предразположени към аудио проблеми поради дефектен чип в устройствата, и сега започнаха да уведомяват недоволните клиенти по имейл.

iPhone 7 Plus Jet Black
Може да отговаряте на условията за обещетение от Apple, ако сте жител на САЩ, който е притежавал iPhone 7 или iPhone 7 Plus между 16 септември 2016 г. и 3 януари 2023 г. и сте съобщили за аудио проблеми.

Тези, които не са получили известие, но смятат, че отговарят на условията за подаване на иск, са инструктирани да изпратят имейл на info@smartphoneaudiosettlement.com.

Крайният срок за избор на метод на плащане, възражение срещу споразумението или отказ е 3 юни, като повече подробности можете да намерите на уебсайта за известие за споразумение. Тези, които са платили телефона от джоба си, могат да получат до $349, докато други могат да получат до $125, според предложеното споразумение, което изисква одобрение от калифорнийски съд на 18 юли.

Apple са били съдени за този проблем в множество щати на САЩ през 2019 г., като в жалбите се твърди, че компанията е нарушила законите за защита на потребителите и е нарушила гаранциите. Въпреки съгласието си за споразумение, Apple отрекоха да са извършили нарушение и съдът, който разглежда груповия иск, не се произнесе в полза на Apple или ищците.

Някои клиенти може да съобщят, че след като са актуализирали до iOS 11.3, микрофонът на техния iPhone 7 или iPhone 7 Plus не работи и бутонът на високоговорителя е сив, когато правят или получават повикване.

Проблеми, които телефонът може да има:
– Бутонът на високоговорителя е сив по време на разговори
– Други хора не могат да чуят клиента при телефонни или FaceTime разговори
– Ако клиент заснеме видео или запише гласова бележка, която е направил след инсталирането на iOS 11.3, няма звук
Предполагаемият дефект е неофициално известен като „Loop Disease“ онлайн.

Що се отнася до основната причина, груповият иск твърди, че „материалите, използвани във външния корпус на ‌iPhone‌, са недостатъчни и неадекватни за защита на вътрешните части“, което в крайна сметка води до загуба на електрически контакт на аудио чипа с логическата платка поради „огъване “ на външния корпус на устройството по време на редовна употреба. Не е ясно колко общо устройства iPhone 7 и iPhone 7 Plus са били засегнати.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *