Излязоха оптимизираните приложения за Apple Vision Pro

Преди стартирането на Apple Vision Pro на 2 февруари, разработчиците са в процес на подготовка на своите приложения за хедсета. Досега над 250 приложения с вградена поддръжка за visionOS са изпратени на Apple, според източник.

В допълнение към някои приложения на Apple, добре познати приложения на трети страни, които ще поддържат първоначално visionOS при стартирането, включват Airmail, Box, CARROT Weather, Fantastical, Facades, JigSpace, MUBI, Night Sky, OmniPlan 4, Parcel, PCalc, Red Bull TV , Sky Guide, Tides, Webex, Zoom и други, според данни, събрани от фирмата за анализ на приложения Appfigures.

Microsoft ще предложи разнообразие от собствени приложения за visionOS при стартирането, като Excel, PowerPoint, Word и Teams, базирани на маркетингови изображения в App Store, споделени от разработчика Steve Troughton-Smith в Mastodon и @M1Astra в X/Twitter. Допълнителни изображения показват собствени приложения за Crunchyroll, J.Crew, LEGO Builder’s Journey, Lowe’s и други.

В допълнение към собствените приложения, приложенията за iPhone и iPad автоматично ще бъдат налични на Vision Pro, освен ако разработчикът не се откаже с помощта на инструмента App Store Connect. В резултат на това Apple казва, че повече от един милион приложения ще бъдат налични за слушалките при стартирането.
Миналата седмица Apple изброи някои допълнителни развлекателни приложения, които ще бъдат налични на Vision Pro при стартирането, включително Disney+, ESPN, NBA, MLB, PGA Tour, Max, Discovery+, Amazon Prime Video, Paramount+, Peacock, Pluto TV, Tubi, Fubo, IMAX и TikTok. Някои от приложенията ще бъдат оригинални, докато други ще бъдат съвместими приложения за iPad.

Disney+ ще поддържа първоначално Vision Pro при стартирането и приложението му ще предлага на потребителите селекция от 3D филми за гледане на слушалките, като Avatar: The Way of Water, Avengers: Endgame, Star Wars: The Force Awakens, Elemental и Енканто.
„При стартирането зрителите могат да трансформират своето пространство в една от четирите среди на Disney+, което ги доближава още повече до историята“, казаха от Disney в прессъобщение миналата седмица. „Всяка среда включва анимации и звуци, които карат пространството да се чувства живо, и великденски яйца от филми и франчайзи, които ще изненадат и зарадват феновете.“

Някои популярни приложения няма да предлагат приложения на Vision Pro от какъвто и да е вид при стартирането, включително Netflix, Spotify и YouTube, според Bloomberg, но потребителите все още могат да имат достъп до тези услуги чрез Safari. Също така не е ясно дали приложенията, притежавани от Meta, като Facebook, Instagram, Threads и WhatsApp, ще бъдат налични на слушалките при стартирането.

Тъй като остават около две седмици до стартирането на Vision Pro, все още има време разработчиците да подготвят своите приложения, така че очаквайте скоро да последват още.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *