Apple с водеща роля и при наградите Оскар

Оказва се, че Стийв Джибс е косвено замесен и в известния конкурс за филмовите награди Оскар. Девет от десетте номинирани документални филми са произведени с помощта на софтуерния продукт на Apple, който се нарича Final Cut Pro. Документалните филми са разделени в две категории. Едната е за кратки филми, а другата за такива със стандартна дължина.

Експерт по връзките с обществеността от компанията на Стийв Джобс се е похвалил, че тазгодишните номинации на филмовата академия показват, че най-добрите създатели на филми в света използват софтуерните продукти на Apple.

Единственият филм сред документалните произведения номинирани за Оскар, който не е бил редактиран с Final Cut Pro е разчитал на софтуер произведен от компанията Avid. Това е филмът Burma VJ. В категорията за кратки документални филми всички са използвали Final Cut Pro, което гарантира на Apple поне един сигурен Оскар. След няколко часа ще стане ясно дали Стийв Джобс и компания ще станат косвени носители и на втори Оскар.

В момента тече приемането на последните залагания относно това, кои ще са носителите на най-престижната филмова награда в света. Сред сигурните печеливши анализаторите поставят филма Аватар на Джеймс Камерън.

Наградите на филмовата академия са раздадени за първи път през 1929 година. Наименованието Оскар се въвежда официално десет години по-късно, през 1939 година.

Източник: http://www.kaldata.com/

apple_logo

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *