Apple представи новия си смарт часовник Apple Watch Series 9

Apple официално представи новия си смарт часовник Apple Watch Series 9, включващ нов S9 SiP, по-ярък дисплей, двойно докосване и др.

Apple Watch Series 9 е по-мощен от всякога с новия S9 SiP, който увеличава производителността и възможностите, double tap gesture, по-ярък дисплей, Siri e по-бърз, сега с възможност за достъп и регистриране на данни в Health, прецизно намиране на iPhone и още. Apple Watch Series 9 работи с watchOS 10, който предоставя преработени приложения, нов Smart Stack, нови циферблати, нови функции за колоездене и туризъм и както и за поддържане на психичното здраве.

„Apple Watch е незаменим спътник, който помага на милиони хора с тяхното здраве, фитнес, комуникация и безопасност“, каза Джеф Уилямс, главен оперативен директор на Apple. „Представяме най-добрата ни гама Apple Watch, с невероятни нови възможности и технологичен напредък, включително нов жест с double tap gesture и по-ярък дисплей. Независимо дали потребителите надграждат от по-ранни модели или закупуване на първия им Apple Watch, никога не е имало по-подходящо време да опитате Apple Watch.“

Мощен нов S9 SiP
Apple Watch Series 9 се захранва от персонализиран Apple процесор в изцяло новия S9 SiP. Най-мощният чип за часовник на Apple досега предоставя подобрения в цялата система и чисто нови функции, включително нов double tap gesture и Siri на устройството с възможност за достъп и регистриране на данни частно и сигурно в приложението Health. Apple Watch Series 9 също има нов 4-ядрен Neural Engine, който може да обработва задачи за машинно обучение два пъти по-бързо в сравнение с Apple Watch Series 8. Енергийната ефективност на S9 SiP позволява на Apple Watch Series 9 да поддържа 18 часа живот на батерията.

Double tap gesture
Иновации като Digital Crown и Taptic Engine — заедно с жестове като докосване, плъзгане, повдигане на китката и капак за заглушаване — правят Apple Watch изключително лесен за използване. С double tap gesture потребителите могат лесно да управляват Apple Watch Series 9 само с една ръка и без да докосват дисплея. Потребителите могат да докоснат два пъти показалеца и палеца на ръката на часовника си, за да извършат бързо и удобно много от най-често срещаните действия на Apple Watch Series 9.

On-device Siri  с възможност за достъп и регистриране на данни в Health
За заявки, които не изискват информация от интернет, като стартиране на тренировка или настройка на таймер, Siri не разчита на Wi-Fi или други мрежи, което води до по-бързи и по-надеждни отговори.

Прецизно намиране и интегриране на HomePod
Възможността да използвате Apple Watch за намиране на iPhone е любима потребителска функция. Сега S9 SiP включва второ поколение Ultra Wideband (UWB) чип, за да даде възможност за прецизно намиране за гамата на iPhone 15, които имат същия чип. Прецизното намиране осигурява разстояние и посока, както и визуални и аудио напътствия, когато iPhone е изгубен, дори ако е в друга стая.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *