Apple представи новите iPhone 15 и iPhone 15 Plus

Apple представи iPhone 15 и iPhone 15 Plus

Двата модела притежават Dynamic Island и усъвършенствана система от камери, предназначена да помогне на потребителите да правят фантастични снимки от ежедневието. Мощна 48MP основна камера, която позволява снимки със супер висока разделителна способност и нова Telephoto опция, за да предостави на потребителите общо три нива на оптично увеличение- все едно имате трета камера. Гамата iPhone 15 също представя следващо поколение portraits, което улеснява заснемането им с много детайли и яснота на снимките при слаба светлина. Надграждайки иновативната сателитна инфраструктура на Apple, чрез Road Assistance може да бъде извикана пътна помощ чрез сателит.Притежават A16 Bionic чип за мощна, доказана производителност; USB‑C конектор; Прецизно намиране за Find My friends; и водещи в индустрията характеристики за издръжливост, iPhone 15 и iPhone 15 Plus представляват огромен скок напред.

„iPhone 15 и iPhone 15 Plus представляват огромна стъпка напред с уникални с иновации камера, които окуражават креативността, Dynamic Island и други характеристика като Roadside Assistance, който ще направи съществена разлика в живота на хората.“ Казва Каяни Дранс, вицепрезидент на световния iPhone продуктов маркетинг.

Красив и издръжлив дизайн с усъвършенстван дисплей

Предлага се в 6,1-инчов и 6,7-инчов размер на дисплея, iPhone 15 и iPhone 15 Plus разполагат с Dynamic Island, който работи с live Activities. Дисплеят Super Retina XDR е страхотен за гледане на съдържание, идеално за гледане на Apple Fitness+ тренировки и игри. HDR яркостта сега достига до 1600 nits, така че HDR снимките и видеоклиповете изглеждат по-добре от всякога. А когато е слънчево, яркостта на открито достига до 2000 nits — два пъти по-ярка от предишното поколение.

Мощна камера за заснемане на всеки момент със супер висока разделителна способност

Усъвършенстваната система на камерата на iPhone 15 и iPhone 15 Plus помага на потребителите да улавят ежедневни моменти и скъпи спомени. 48MP основна камера заснема резки снимки и видеоклипове, като същевременно улавя фини детайли, с четирипикселов сензор и 100 процента фокусни пиксели за бърз автофокус. Използвайки силата на изчислителната фотография, основната камера дава на потребителите нова 24MP супер висока разделителна способност по подразбиране, предлагаща невероятно качество на изображението при практичен размер на файла, идеален за съхранение и споделяне. Чрез интелигентно интегриране на хардуер и софтуер, допълнителна Тelephoto опция дава на потребителите три нива на увеличение с оптично качество – 0,5x, 1x, 2x – за първи път в система с двойна камера на iPhone.

Портретите от следващо поколение на iPhone 15 и iPhone 15 Plus се отличават с по-ясни детайли, по-ярки цветове и подобрена производителност при слаба светлина. За първи път потребителите могат да правят портрети, без да се налага да превключват в Portrait Mode. Когато в frame има човек, куче или котка, или когато потребител докосне, за да фокусира, iPhone автоматично улавя информация за дълбочината, така че потребителите да могат да превърнат снимките в зашеметяващи портрети по-късно в приложението Photos на iPhone, iPad или Mac. За по-голям творчески контрол, потребителите могат също така да регулират фокусната точка, след като снимката е направена. Снимането през нощта става по-добро с подобрения в нощния режим, включително по-остри детайли и по-ярки цветове. Когато осветлението е ярко или неравномерно, новият Smart HDR улавя обекти и фон с по-реалистично изобразяване на тоновете на кожата, като същевременно гарантира, че снимките имат по-ярки акценти, по-богати средни тонове и по-дълбоки сенки, когато се гледат в приложението Photos.

A16 Bionic: Доказана, мощна производителност

Бързият и ефективен чип A16 Bionic осигурява доказана производителност на iPhone 15 и iPhone 15 Plus, захранвайки Dynamic Island, възможностите за изчислителна фотография и др. С две високопроизводителни ядра, които използват 20 процента по-малко енергия и четири високоефективни ядра, 6-ядреният процесор е по-бърз от предишното поколение и лесно се справя с интензивни задачи, като същевременно осигурява изключителен живот на батерията. 5-ядреният графичен процесор има 50 процента повече честотна лента на паметта за гладка графика при предаване на видео и игра на игри. Нов 16-ядрен Neural Engine е способен на почти 17 трилиона операции в секунда, позволявайки още по-бързи изчисления за машинно обучение за функции като транскрипции на гласова поща на живо в iOS 17 и изживявания на приложения на трети страни – като същевременно се грижи за поверителността и сигурността чрез Secure Enclave.

Нови възможности за свързване

Гамата iPhone 15 предлага удобни нови начини за зареждане, намиране на приятели на оживени места и поддържане на връзка, докато пътувате. И двата модела използват USB‑C конектор, универсално приет стандарт за зареждане и прехвърляне на данни, позволяващ един и същи кабел за зареждане на iPhone, Mac, iPad и актуализираните AirPods Pro 2nd gen. Потребителите могат също да зареждат AirPods или Apple Watch директно от iPhone с USB‑C конектора. И двата модела поддържат MagSafe и други бъдещи зарядни устройства за безжично зареждане.

И двата модела разполагат с второ поколение Ultra Wideband чип, което позволява на две iPhone устройства с този чип да се свързват в три пъти по-голям мащаб от преди. Това отваря нов начин за използване на Precision Finding за Find My friends, така че потребителите на iPhone 15 могат да споделят местоположението си и да се намират взаимно, дори в тълпи. Precision Finding е изграден със същата защита на поверителността, на която потребителите са се доверили във Find My.

iPhone 15 идва в следните цветове: Black, Blue, Green, Yellow, and Pink.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *