Apple представи новия Apple Watch Ultra 2

Apple представи новия Apple Watch Ultra 2.

Apple официално представи новия си смарт часовник Apple Watch Ultra 2, включващ актуализации в производителността и притежава новата функция- double tap gesture.

Apple Watch Ultra 2 предлага всички функции, които потребителите харесват в Ultra, плюс- новия мощен S9 SiP, double tap gesture, най-яркия дисплей на Apple досега, разширен диапазон на надморска височина, on-device Siri, Precision Finding за iPhone и вече има повече възможности за водни приключения. Apple Watch Ultra 2 работи с watchOS 10, който предоставя преработени приложения, новия Smart Stack, нови изживявания, когато карате колело, функции за подпомагане намиране на приятели на открито и нов циферблат — Modular Ultra. С всички нови подобрения, Apple Watch Ultra 2 има същия живот на батерията от 36 часа при редовна употреба и до 72 часа в Low Power Mode.

„Тази година направихме нашия най-здрав и практичен Apple Watch още по-добър“, каза Джеф Уилямс, главен оперативен директор на Apple. „Apple Watch Ultra 2 е нашият най-усъвършенстван Apple Watch, със невероятна производителност и актуализации на функциите. Той е идеален за всеки, който иска нашия най-голям, най-ярък дисплей, най-дълъг живот на батерията и най-добрия GPS от всеки Apple Watch, всичко това със зашеметяващ дизайн.“

Мощен нов S9 SiP

Apple Watch Ultra 2 се захранва от персонализиран Apple процесор в изцяло новия S9 SiP. Най-мощният чип за часовник на Apple досега предоставя подобрения в цялата система и чисто нови функции, включително double tap gesture и on-device Siri с възможност за достъп и регистриране на данни в Health с гарантирана защита на личните данни. Apple Watch Ultra 2 също има нов 4-ядрен Neural Engine, който може да обработва задачи за машинно обучение до два пъти по-бързо от първия Apple Watch Ultra.

Double Tap Gesture

Иновации като Digital Crown и Taptic Engine — заедно с жестове като докосване, плъзгане, повдигане на китката и капак за заглушаване — правят Apple Watch лесен и интуитивен за използване. С нов жест с двойно докосване потребителите могат лесно да управляват Apple Watch Ultra 2 само с една ръка и без да докосват дисплея. Потребителите могат да докоснат два пъти показалеца и палеца на ръката на часовника си, за да извършат бързо и удобно много от най-често срещаните действия на Apple Watch Ultra 2.

Двойното докосване контролира основния бутон в дадено приложение, така че да може да се използва за спиране на таймер, пускане и слагане на пауза на музика или отлагане на аларма. Жестът може да се използва, за да отговорите и прекратите телефонно обаждане, да направите снимка с Camera Remote на Apple Watch или дори да превключите към новия изглед Elevation в приложението Compass, за да видите относителната надморска височина на запазените точки.

Модулен ултра циферблат

Нов циферблат, предназначен за Apple Watch Ultra — Modular Ultra — се възползва от големия дисплей, използвайки най-външния ръб, за да представи данни в реално време, включително секунди, надморска височина или дълбочина. Той предлага най-много усложнения от всеки циферблат на Apple за персонализиране за спортни дейности, приключения на открито или когато се забавлявате в океана или морето.

Тестван за екстремни дейности

Apple Watch Ultra 2 е проектиран за екстремни условия и е тестван за използване в най-голям диапазон от надморска височина от всеки продукт на Apple, от 500 метра под морското равнище за изследване на най-ниските дълбочини и до 9000 метра за изкачване на най-високите върхове в света.

Водолазно гмуркане и свободно гмуркане

Apple Watch Ultra е идеален за водни спортове, включително екстремни дейности като кайтсърфинг и уейкбординг, заедно с водолазно гмуркане до 40 метра — а сега и свободно гмуркане — с актуализираното приложение Oceanic+ от Huish Outdoors.

Вграденото приложение Depth вече записва дневник на всяка сесия, така че потребителите да могат да прегледат най-новите сесии на Apple Watch Ultra или да видят пълната история на всички гмуркания с GPS входна точка в приложението Fitness на iPhone.

По време на гмуркането с приложението Oceanic+, потребителите ще виждат данни като дълбочина и изминало време и ще получават предупреждения за това кога ще стигнете вашата крайна цел, всичко това в голям, удебелен, видим текст. Между гмурканията, heart rate zones помагат на потребителите да наблюдават и намалят сърдечната си честота, а предварително зададени аларми като време на повърхността и изминало време на сесия насочват потребителите през всяка тренировъчна сесия. Подробният дневник предоставя пълен профил, включително скорости на спускане и изкачване.

On-Device Siri с възможност за Access и регистриране на данни в Health

За първи път в Apple Watch исканията към Siri могат да се обработват на устройството. За искания, които не изискват информация от интернет, като стартиране на тренировка или настройка на таймер, Siri не разчита на Wi-Fi или други мрежи, което води до по-бързи и по-надеждни отговори. Мощният Neural Engine също така прави диктовката до 25 процента по-точна.

Обработката на устройството е частна и сигурна и сега Siri може да се използва за достъп до данни от приложението Health за запитвания, свързани със здравето и фитнеса. Например, потребителят може да попита колко часа сън е имал предишната нощ, за напредък в затварянето на техните пръстени за активност, да започне тренировка за бягане на открито или колоездене или да прави заявки като задаване на точка само с гласа си, дори и без свързаност. Потребителите могат също така да отправят заявки към Siri на Apple Watch Ultra 2, за да регистрират здравни данни като тегло, телесна температура или взети лекарства.

Прецизно намиране

Възможността да използвате Apple Watch за намиране на iPhone е любима функция на потребителите. Сега S9 SiP включва второ поколение Ultra Wideband чип, за да позволи Precision Finding за iPhone 15, който има същия чип. Прецизното намиране осигурява разстояние и посока, както и визуални и аудио напътствия за загубен iPhone, дори ако е в друга стая или потребителят не си спомня къде е бил прибран след гмуркане, например.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *