Apple планира изцяло нов дизайн за Apple Watch X

Журналистът Марк Гурман от Bloomberg, който следи всяка нова информация за Apple наскоро съобщи в своята рубрика Poweron, че Apple работи върху напълно различен дизайн за десетата версия на Apple Watch, която най-вероятно ще се казва „Apple Watch X ”.

Според Гурман, Apple обмисля магнитни каишки за новия часовник и microLED екран с нов сензор за кръвно налягане, който е възможно да се появи през 2024, но има вероятност и за 2025.

Старите механични приставки на часовниците на Apple досега бяха изключително удобни, тъй като позволяваха на клиентите да използват повторно старите си каишки в продължение на години, но Гурман казва, че заемат много място, което може да бъде използвано, за да се увеличат размерите на батерията и вътрешните компоненти. Пример за такова подобрение е Apple Watch Ultra, на който Apple сложиха по-голяма батерия за сметка на компактността.

Има вероятност Apple да вградят MicroLED екран, но технологията е нова и сравнително скъпа, което прави шансовете за подобрение на екрана по-малки. Според други източници Apple планира сензор за кръвно налягане от години и може да бъде разработен точно навреме за 10-та годишнина на часовника.

Гурман има съмнения за това кога ще излезе този модел, тъй като през 2014 бе обявена появата на Apple Watch, а през 2015 година бе пуснат на пазара.

Що се отнася до тази година, Гурман казва, че Apple Watch Series 9 ще притежава по-бърз процесор за пръв път след Series 6, но ще запази същите размери на екрана, като на модела Apple Watch Series 8 от миналата година.

Оставете отговор

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *